USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі і області нацгвардійці тепер будуть окремо від поліції охороняти громадський порядок на вулиці

У Запоріжжі і області нацгвардійці тепер будуть окремо від поліції охороняти громадський порядок на вулиці

З 1 серпня бійці Нацгвардії будуть в піших патрулях охороняти порядок в українських містах – окремо від поліції.

Бійці Національної гвардії України заступили на несення служби в складі самостійних нарядів в Мелітополі, Бердянську та Енергодарі загальною кількістю понад 180 осіб.

У місті Запоріжжі військовослужбовці почали патрулювання під час проведення футбольного матчу 2-го кваліфікаційного раунду Ліги Європи між командами «Зоря» (Луганськ, Україна) і «Будучность» (Чорногорія) на стадіоні «Славутич – Арена».

У прес-службі обласної поліції відзначають, що нові військові наряди і начальники патрульних груп забезпечені планшетами, підключеними до інформаційного порталу Національної поліції України та радіостанціями, що працюють в радіомережі територіальних органів поліції. Протягом першого місяця поліцейські допомагатимуть і коригуватимуть дії нарядів військовослужбовців під час патрулювання. Пізніше вони будуть це робити самостійно, але вже з усіма повноваженнями поліції – від перевірки документів до права проникнення в житло.

Нагадаємо, що раніше нацгвардійці охороняли громадський порядок виключно спільно з поліцейськими, до основної компетенції яких це належать.

Втім, з 1 серпня за дорученням міністра внутрішніх справ Арсена Авакова вони почали робити це самостійно і на вулицях з’явилися додаткові патрулі Нацгвардії.

6

Историк2019-08-02 20:05:03
А ссылать в Сибирь им тоже разрешили??? Границы Украины провел товарищ Сталин. Но не он лично ссылал в Сибирь. Исключительно местные власти.
ЦэЕуропа2019-08-02 19:38:57
Все нормально, в европе так же делают, а Украина цэ ж эвропа. Еще полицаи будут по спине дубинкой дубасить за то, что на улице не на том языке мовкаешь. А что вы хотели? - как сша приказали "незалежной" делать, так и сделают - хозяева готовят страну, чтобы привезти туда свое НАТО. Нужно еще потерпеть, "нерабы"...
Вася2019-08-02 17:33:58
Без решения суда - НА ХУЙ
прр2019-08-02 15:22:19
В законе о полиции ни чего не сказано про нацгвардию.
...2019-08-02 15:07:35
А это не нарушение Конституции?
ясь2019-08-02 15:03:16
Маючи дозвіл на проникнення в любе житло, в любий час, до любого українця, вони тепер рвонуть набивати власні кишені. Для чого вчитись, для чого трудитись? Іди в "нацгвардію"! Це щось нове придумала влада. Махновщина?