USD: EUR:
... в Запорожье

На Запоріжжі посадовців викрили на привласненні понад мільйона гривен на реконструкції очисних споруд, – ФОТО

У Запорізькій області трьох осіб підозрюють у привласнені понад 1 мільйона гривен на реконструкції очисних споруд, службовому підробленні та недбалості.

Про це повідомляють у обласній прокуратурі.

Директору комерційної структури повідомили про підозру за фактом привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах та службового підроблення. Одночасно заступнику начальника одного з управлінь, який на момент вчинення злочину виконував обов’язки директора Департаменту, та старшому інспектору відділу Запорізької обласної державної адміністрації повідомлено про підозру за фактом неналежного виконання службових обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки.

За даними слідства, у вересні 2016 року одне з управлінь Запорізької обласної державної адміністрації уклало договір із підрядником на проведення робіт із реконструкції центральних очисних споруд КП «Водоканал» Мелітопольської міської ради.

Як з’ясовано, не дочекавшись завершення у повному обсязі робіт за договором по вищевказаному об’єкту, відповідальними особами складено та підписано акт, до якого внесені неправдиві відомості щодо їх повного виконання. За умовами угоди підрядник мав збудувати новий колектор і встановити обладнання, але споруда залишилась тільки «на папері». Замість цього провели «косметичний ремонт» старого колектора, а в актах виконаних робіт вказали будівництво нового. За висновками профільних експертиз, наразі очисні споруди перебувають у незадовільному стані і потребують повторної реконструкції.

У результаті підрядник привласнив 1 мільйон бюджетних коштів.

У межах раніше розпочатого кримінального провадження обом посадовця ОДА повідомили про підозру у службовій недбалості, а директору комерційної структури – за статею про привласнення майна та службове підроблення.

Досудове слідство у кримінальному провадженні триває, його здійснюють слідчі Слідчого управління Головного управління Нацполіції в Запорізькій області за оперативного супроводу працівників управління СБУ в Запорізькій області.

Додамо, що голова Запорізької області Олександр Старух доручив до кінця місяця провести позапланову перевірку в департаменті капітального будівництва. Аудитори перевірятимуть фінансову і бюджетну звітність, законність нарахування та виплати заробітної плати за 2019-2020 роки та за січень-лютий 2021 року. Відзвітувати про результати аудиту профільний відділ ОДА повинен до 9 квітня.

«Форсаж» по-запорізьки: нетверезий водій влаштував ДТП і тікав від поліції, – ВІДЕО


Читайте також:

На Запоріжжі продовжили багатомільйонний ремонт ділянки траси у Бердянському районі, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0