USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі будуть судити начальника одного з постів митниці, якого спіймали на хабарництві, – ФОТО

У Запоріжжі будуть судити начальника одного з постів митниці, якого спіймали на хабарництві, – ФОТО

У Запоріжжі начальника одного з митних постів Дніпровської митниці Держмитслужби обвинувачують у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди.

Про це повідомляють у Державному бюро розслідувань.

Слідством встановлено, що посадовець митниці, діючи в інтересах приватних підприємств, «закривав очі» на неправдиві відомості про походження товару в податкових накладних та надавав вказівки щодо здійснення їх митного оформлення.

У такий спосіб він допоміг підприємствам експортувати зерно за заниженими ставкам митного платежу, чим завдав збитків державному бюджету на загальну суму понад мільйон гривень.

Таким чином, начальника митного посту обвинувачують у зловживанні службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України).

Обвинувальний акт стосовно зловмисника направили до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

У Запоріжжі на Правом маршрутка влетіла у стовп: 8 пасажирів постраждали, водій втік. У соцмережах вже опублікували запис з моментом зіткнення.

У Зaпоріжжі СБУ блокувaлa спробу рейдерського зaхоплення «Мотор Січ», – ФОТО


Читайте також:

У Запоріжжі на заводі ЗАЗ будуть збирати автомобілі КІА

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0