USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі лікарні стрімко заповнюються хворими на COVID-19

У Запоріжжі лікарні стрімко заповнюються хворими на COVID-19

Запоріжжя знаходиться на порозі «червоної» карантинної зони.

Про це стало відомо сьогодні, 28 вересня, під час конференції лікарів, керівників медзакладів регіону та представників влади, що відбулася у Запорізькій ОДА.

За словами директора департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради Вікторії Ушакової, в місті для лікування хворих на ковід розгорнуто майже 900 ліжок. Всі вони забезпечені киснем. Станом на сьогодні в місті більше половини ліжок (498) зайняті. Переважна частина всіх пацієнтів в лікарнях перебувають у тяжкому та вкрай важкому стані. Зокрема, з 55 реанімаційних ліжок зайнято понад 90%. Тому місцева влада приступає до розгляду питання збільшення ліжкового фонду. Очікується, що незабаром перелік лікарень для хворих на ковід поповнить пологовий будинок. Також міська влада готова розгорнути, за потреби, резервну 6-ту лікарню.

За словами медиків запорізьких лікарень, якщо темпи захворюваності перевищать показники весни, то питання постає не скільки у розгортанні додаткових ліжок, а в забезпеченні їх персоналом. Так, в обласній інфекційній лікарні зайнято 122 із 170 ліжко-місць, а в 9-тій лікарні (що є найбільшим ковідним госпіталем міста) зайнято 206 із 260 ліжок. Також зросли показники госпіталізації дітей з ковід у складному стані та вагітних. Зокрема, на сьогодні у міській дитячій лікарні в реанімації з 6 ліжок зайнято 4, а на лікуванні у перинатальному центрі перебуває 7 жінок.

Всі медики, присутні на конференції, звернулися до громадян з проханням відповідально ставитися до свого здоров’я, берегти себе та не додавати їм нової роботи. Представники медицини регіону також наголосили на необхідності робити щеплення, адже це гарантія безпеки власного життя.


Читайте також:

У Запоріжжі п’яний чоловік знущався над родиною: знадобилася допомога поліції, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

3

ЦеЭуропа2021-09-28 22:08:17
А чего это вы не пишите, что газ подорожает?! Что правда глаза колет?
ПАЦИЕНТ2021-09-28 20:37:53
А где статистика по привитым и заболевшим? Сколько именно из госпитализированных привито? Или все госпитализированные привиты? Такая брехня ходит и пока никем не опровергается.
ЗЫ2021-09-28 19:12:53
А вы заметили, как мало чиновников болело ковидом, даже до начала фазы активного вакцинирования? Вот и думайте....