USD: EUR:
... в Запорожье
Листівки без вихідних даних, лже-кандидати і підкуп: за три дні в поліції зафіксували 60 порушень виборчого законодавства

Листівки без вихідних даних, лже-кандидати і підкуп: за три дні в поліції зафіксували 60 порушень виборчого законодавства

З 60 повідомлень за трьома відкриті кримінальні справи, складено 6 адміністративних протоколів, інша інформація перевіряється.

Переважна більшість повідомлень стосується підкупу виборців, незаконного розміщення агітаційних наметів, розповсюдження агітаційних матеріалів на підтримку кандидатів, які не є представниками зазначених партій, поширення фейковий даних, незаконної агітації та розміщення агітаційних плакатів без вказівки інформації про замовника, тираж і друкарні. Про це повідомили в прес-службі Нацполіціі в Запорізькій області.

Такі повідомлення були зареєстровані в Вільнянському, Токмацькому, Гуляйпільському, Олександрівському, Вознесенівському, Заводському, Веселівському, Приморському відділеннях поліції і Дніпровському, Бердянському, Енергодарський відділах поліції.

Правоохоронці відкрили три кримінальні виробництва. В основному мова йде про використання технічними кандидатами в своїй агітації логотипу політичної партії, до якої вони не мають ніякого відношення. Такі прецеденти були зареєстровані в Вознесенівському і Комунарському районах міста. Тут помітили бігборди самовисуванців, які використовують логотип досить відомої партії. За даним фактом порушено кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) Кримінального кодексу України.

В цей же день в Бердянський відділу поліції надійшла заява про те, що депутати Бердянської міської ради проводять підкуп жителів на підтримку одного з кандидатів в народні депутати

Що ж стосується адміністративних протоколів, то їх склали відносно запорожців, які розклеювали листівки з кандидатами в нардепи в невстановлених місцях, а також роздавали листівки без вихідних даних.

Нагадаємо, що всього з початку виборчої кампанії поліція Запорізької області зареєструвала 359 заяв та повідомлень, пов’язаних з виборчим процесом.

0