USD: EUR:
... в Запорожье
В Запоріжжі почав працювати єдиний на всю область лінійний прискорювач

В Запоріжжі почав працювати єдиний на всю область лінійний прискорювач

Сьогодні у Запорізькому регіональному протипухлинному центрі відбувся перший запуск лінійного прискорювача, аналогів якому в області більше немає.

На придбання медичного обладнання та будівництво корпусу було витрачено близько 150 млн грн, розповідає пресслужба ЗОДА. Під час першого запуску були присутні голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, керівники обласної ради та народні депутати.

— Сьогодні, напередодні Дня медичного працівника, свято не лише у цій лікарні та лікарів. Сьогодні день надії у людей, які будуть лікуватися сучасними методами. Ми зробили перший крок. Були вкладені кошти державного фонду регіонального розвитку, бюджету, громад, депутатські фонди, робота десятків людей. Я сподіваюсь, що все це буде мати продовження і ми придбаємо другий лінійний прискорювач. А загалом, треба придбати таке обладнання ще у Мелітополі та Бердянську, та інших містах, щоб дати людям надію на нормальне лікування та життя, – наголосив Олександр Старух.

Нардепи запевнили, що нададуть підтримку для того, щоб у запорізькому онкодиспансері найближчим часом встановити другий прискорювач. Як зазначив директор медичного закладу Михайло Єсаянц, при будівництві корпусу бункер був розрахований на два прискорювача, тому вже не треба будувати приміщення, залишається придбати та встановити обладнання.

Послуги на лікування пацієнтів сплачуються державою через Національну службу здоров’я України.


Читайте також:

Завтра в Запоріжжі продовжиться шосте пленарне засідання міської ради

Запоріжці стали частіше літати за кордон: які напрямки найпопулярніші

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0