USD: EUR:
... в Запорожье
В Україні мобілізацію можуть продовжити після 24 травня

В Україні мобілізацію можуть продовжити після 24 травня

В залежності від ситуації на фронті мобілізація може бути продовжена після 24 травня.

Про це на брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив начальник управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Роман Горбач, пише Укрінформ.

«Мобілізація була оголошена протягом трьох місяців, з 24 лютого, які скоро мають спливти, але це не значить, що вона може закінчитися. Все буде залежати від обстановки, яка складеться на той період (24 травня – ред.). Якщо буде потрібно, далі будемо поповнювати ряди наших військових частин військовослужбовцями, керівництвом держави у разі необхідності буде прийнято рішення щодо продовження термінів цієї мобілізації. …Якщо така потреба буде, будуть продовжуватися бойові дії, однозначно буде потреба поповнення фахівцями військовими наших частир. Тому керівництвом, думаю, буде продовжена мобілізація після 24 травня», – сказав Горбач.

Наразі, додав він, мобілізація триває вже понад два місяці. За словами представника ЗСУ, за кількісними та якісними показниками мобілізація виконана на 100% і зараз темпи її дещо знизилися

«Мобілізація продовжується вже значно меншими темпами, тому що в кінці лютого – на початку березня в більшій мірі була укомплектована бойова компонента як ЗСУ, так інших складових сил оборони. Зараз ми проводимо доукомплектування, поповнення військових частин людьми, які потрібно доукомлектовані. Темпи набагато нижчі, але йде за планом», – сказав Горбач.

Нагадаємо, 24 лютого указом Президента в країні у зв’язку з військовою агресією російської федерації оголошено мобілізацію. Мобілізація проводиться протягом 90 діб із дня набрання чинності цього указу.

У Запорізькій області поліцейські оголосили підозри ще двом колаборантам з Василівки та Михайлівки


Читайте також:

Військові показали відео масштабів руйнувань від ворожого обстрілу в Оріхові

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram

3

Ахах2022-05-03 13:15:03
Очень смешно читать весь этот бред одного человека под разными никами,пердак аж разрывает видимо рашиста))
Ігор2022-05-03 05:07:37
А у Херсоні, Бердянську і Мелітополі могилизаціі нема. Там чоловіки в полі, думають та дбають, що в осени їсти будуть... А в нас будуть вигрібати всіх на захист майна олігархів, зелеБобіка та інтереси американців...
Какого хрена?2022-05-02 18:31:16
На фига продлевать сроки мобилизации ? Генеральный штаб ВСУ утверждает, что потери ВСУ в живой силе всего 2500 человек . Так зачем сейчас уже идёт третья волна мобилизации ? Берут уже и неслуживших, хромых, косых,инвалидов. И зачем то ещё сроки мобилизации продлевают. Так реальные потери может уже на сотни тысяч пошел или все таки только 2500 как говорит штаб ВСУ?