USD: EUR:
... в Запорожье
В Україні зафіксували перші випадки нового небезпечного штаму коронавірусу Delta

В Україні зафіксували перші випадки нового небезпечного штаму коронавірусу Delta

Високозаразний штам Delta, вперше зафіксований у Індії, діагностували у двох громадян України, які повернулись з РФ.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю ТСН повідомив секретар РНБО Олексій Данілов.

За його інформацією, два випадки виявлені у матері 66 років та дитини 16 років, які нещодавно повернулись із Росії. Після проведених тестів наразі вони госпіталізовані до Олександрівської лікарні, їхній стан стабільний.

«У нас є чотири лабораторії, які можуть виявляти новий штам, 2 приватні і 2 державні, у нас немає саме тестів, які виявляють індійський штам, ми звернулися до ВООЗ», – сказав Данілов.

Як зазначається, аби не допустити поширення індійського штаму, сьогодні зібрався Апарат РНБО, куди прийшов міністр охорони здоров’я, заступник міністра внутрішніх справ, представники профільного комітету ВР, вірусологи, провідні медики і науковці. Вони вирішують, зокрема, чи вводити обов’язкове ПЛР-тестування для людей, які приїжджають з Російської Федерації, Білорусі, Великої Британії та Індії.

«Не виключено, що може бути повністю припинено сполучення з деякими країнами. Бо це дуже небезпечно», – зазначалося на засіданні.

За оцінками медиків, штам «Дельта» у 1,6 рази заразніший, ніж штам «Альфа», який вперше виявили у Великій Британії. «Дельта» вдвічі підвищує ризики госпіталізації і в півтора рази частіше призводить до реанімації хворих. Захиститися від нього можна лише завдяки вакцинації.

Як повідомляв Укрінформ, нова хвиля захворюваності може прийти в Україну раніше осені. Спричинити її може спалах в РФ, а мінімізувати небезпеку можна, якщо контролювати в’їзд в Україну.

Стало відомо, що стало причиною імли, яка огорнула Запорізьку область


Читайте також:

У Запоріжжі військовослужбовці займалися розкраданням майна зі складу військової частини, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0