USD: EUR:
... в Запорожье
У спальному районі Запоріжжя збудували новий сквер за 4 мільйона гривень, – ФОТО

У спальному районі Запоріжжя збудували новий сквер за 4 мільйона гривень, – ФОТО

У Шевченківському районі Запоріжжя практично завершили будівництво нового скверу.

Про це повідомляє Zaбор.

Як уже писав «Перший Запорізький», новий сквер у Шевченківському районі будують між будинками по вулиці Чарівній, 127 та Цитрусова, 6. Раніше на цьому місці була захаращена територія з аварійними деревами, сміттям та іржавими елементами старого дитячого майданчика. Тепер тут з’явилися тротуарні доріжки, арка з підсвічуванням на вході, сучасні ліхтарні стовпи.

Також планується, що зроблять нові алеї, альпійську гірку та висадять нові дерева і рослини. Поки що у парку немає малих архітектурних форм та лав. Очевидно, будівельні роботи ще триватимуть.

Спочатку планувалося, що сквер з’явиться до Дня незалежності, згодом обіцяли, що роботи встигнуть завершити до кінця року. Як пишуть журналісти, урочисте відкриття скверу відбудеться – але вже навесні цього року.

Усі роботи з благоустрою території вартістю понад 3,5 мільйона гривень фінансувалися з державного бюджету. Ще 300 тисяч гривень виділили із міського бюджету на підготовку проектно-кошторисної документації.

Нагадаємо, наступного року Запоріжжі планують зробити реконструкцію парків і скверів у кожному районі міста. На це у бюджеті міста закладено більше 100 мільйонів гривень.

Як вже писав «Перший Запорізький», планується спрямувати бюджетні гроші на реконструкцію скверу по вулиці Нагнибіди, 11-11а (16,2 мільйони), скверу на території Хортицького району по вулиці Курузова, 5-7 (15 мільйонів), скверу на території Шевченківського району по вулиці Спартака Маковського (15 мільйонів), реконструкцію елементів благоустрою скверу Індустрія (7,9 мільйонів), скверу по вулиці Шкільній (700 тисяч гривень), парку імені Шавченка (5 мільйонів), скверу по вулиці Билкіна (3,6 мільйона), скверу імені Івана Гутніка-Залужного по вулиці Товариській (9,6 мільйонів).

Вже активно продовжується реконструкція парку «Дубовий гай». У найбільшому парку міста оновили плитку на двох центральних алеях та облаштовують вхідну групу з боку вулиці Глісерної. На ремонт із бюджету виділили 15 мільйонів гривень.


Читайте також:

У Запоріжжі відкривається верхова частина вантового мосту: як буде організовано рух (Карта)

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

2

Alex2022-01-22 22:00:53
Сквер, 70х60 метрів, щоб там закопати у доріжки та освітлення 4 мільони, то треба дуже кмітливому бути. Цікаво онукам якого депутата будували.
Бомжиха2022-01-18 15:35:47
Лучше бы мне дом построили.