USD: EUR:
... в Запорожье
У мережі опублікували архівні карти Хортиці позаминулого століття, — ФОТО

У мережі опублікували архівні карти Хортиці позаминулого століття, — ФОТО

Запорізький історик опублікував карти острова Хортиця, що датуються 1882 роком, які можуть стати поштовхом для нових досліджень

Чотири документи — карта з фрагментами Великого Лугу з Хортицею та Олександрівськом, карта курганів та балок в районі с. Петро-Свистунова, карта порога Вільного, а також карта о.Станового і Самарського ретраншемента — це надбання фондів Якова Новицького в Інституті рукописів Національної бібліотеки України Вернадського.

Ці карти датуються 1882 роком, повідомляє “Укрінформ” з посиланням на запорізького історика та депутата В’ячеслава Зайцева.

В’ячеслав Зайцев не лише оприлюднив архівні карти, але й детально описав їх. Це, на думку фахівців, дозволить вченим, а також студентам-історикам продовжити дослідження острова Хортиця, Дніпровських порогів і Великого лугу.

— Багато курганів, які позначені на картах, вже зникли через господарську діяльність людини та не описані в науковій літературі. У Новицького вони всі позначені й описані, — прокоментував значимість архівних карт Зайцев.

Довідка:

Яків Павлович Новицький — дослідник та громадський діяч Запорізького краю, засновник і перший директор краєзнавчого музею в м Олександрівськ (Запоріжжя).


Читайте також:

Археологи з трьох міст обстежують затонулі кораблі біля острова Хортиця, — ФОТО, ВІДЕО

Отримуйте швидше новини завдяки нашому Telegram-каналу: https://t.me/onenews_zp

0