USD: EUR:
... в Запорожье
«У реанімації ситуація колишня»: як лікують ковідних пацієнтів у запорізькій лікарні №2

«У реанімації ситуація колишня»: як лікують ковідних пацієнтів у запорізькій лікарні №2

За словами медиків, ситуація з кількістю хворих в останній тиждень пішла на покращення, але в реанімації, як і раніше, всі ліжка зайняті.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької міськради.

Міська лікарня №2 – одна з медичних установ, визначених для прийому хворих із COVID-19. За словами керівництва лікарні, для них тут передбачено 170 ліжок. З них зараз заповнено 100.

У реанімації ситуація поки колишня – всі 16 ліжок зайняті.

Загалом із зменшенням кількості пацієнтів у лікарні скоротився обсяг споживаного кисню. Так, якщо у розпал епідемії йшло по 5 тонн за день, то зараз – не більше 2 тонн. Дещо легше стало також медичному персоналу, адже в розпал епідемії вони працювали на межі своїх можливостей.

  • Ця хвиля коронавірусу виявилася найважчою для хворих. У багатьох розвивалася гостра дихальна недостатність – люди потребували кисню. Ми всіх приймали, всім надавали необхідну медичну допомогу, незважаючи на стовідсоткову заповненість лікарні у розпал осіннього спалаху епідемії. Спад захворюваності ми пов’язуємо з ефективністю протиепідемічних заходів та з результатами вакцинації, – розповів головлікар Запорізької міської лікарні №2 Едуард Горбатенко.

Нагадаємо, у Запоріжжі пропонують перенести пам’ятник Богдану Хмельницькому. Наразі він розташований у парку Металургів, і фактично прихований від уваги запорожців та гостей міста. Ініціативна група запропонувала кілька варіантів нових локацій. Також порушувалося питання створення алеї чи меморіалу діячів Козацької України, які ми могли регулярно доповнювати пам’ятниками іншим визначним постатям.

Читайте також:

На Запоріжжі у ДТП постраждали мати та донька: ДСНС-ники та медики розповіли подробиці

Відомий мандрівник та телеведучий розповів як стрибнув з 126-метрової труби у Запоріжжі, — ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0