USD: EUR:
... в Запорожье

"Системних і грубих порушень, які б вплинули на хід виборів, не було": в "Опорі" підвели підсумки виборів в Запорізькій області

Про це стало відомо сьогодні, 22 липня, в ході прес-конференції координаторів громадянської мережі “Опора”.

На сьогоднішній момент все ще триває прийом протоколів у дев’яти окружних виборчих комісіях. Спостерігачі відзначили, що найбільш проблемним округом в цьому році став 78-й округ (Бердянськ). Тут відзначили, що спостерігачам відмовляються видавати копію протоколів, а також зафіксували “контрольне голосування”.

Що ж стосується низького відсотка підрахунку протоколів на окремих округах, то в “Опорі” відзначають, що мова не йде про умисне затягування процесу, а справа в тому, що досить часто окружні комісії “загортали” представників дільничних комісій у зв’язку з технічними помилками в документах.

– Системних і грубих порушень, які б вплинули на виборчий процес, у нас зафіксовано не було. Але це, звичайно ж, не говорить про те, що порушень не було взагалі. Є багато питань до компетенції членів комісій, які допускають безліч помилок. У 79-му виборчому окрузі була замінена глава комісії в день виборів, яка приступила до виконання обов’язків з 20.00. На 75-му окрузі були проблеми з секретарем, а в 78-му окрузі збиралися в протиріччя з законом робити перерву в зв’язку з технічним «підвисанням» електронної системи, проте засідання продовжилося в штатному режимі, – розповів координатор спостереження ГМ «Опора» Андрій Токарський.

0