USD: EUR:
... в Запорожье
В окупованому Мелітополі росіяни влаштовують провокації: організовують вибухи, щоб звинуватити українську владу, – ВІДЕО

В окупованому Мелітополі росіяни влаштовують провокації: організовують вибухи, щоб звинуватити українську владу, – ВІДЕО

Вчора, 12 травня, у тимчасово окупованому Мелітополі пролунало щонайменше два вибухи, які є провокацією окупантів.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів міський голова Іван Федоров.

«Перший вибух відбувся приблизно о 7 ранку. Про цей вибух одразу повідомили вороги в своїх телеграм-каналах. На нашу думку, це провокації. Окупанти переслідують декілька цілей. По-перше, не випускають колаборантів, особливо тих, хто приїхав з континентальної Росії. Всім наказано сидіти до останньої евакуації. Тому є практика, коли колаборанти самі влаштовують замахи нібито на себе, щоб створити привід для виїзду з території. Саме на це схожий вранішній вибух. Тому про людину, яку нібито намагалися підірвати, ми навіть про такого не знаємо», – розповів мер Мелітополя.

Друга мета, на думку Івана Федорова, полягає в тому, що росіянами потрібен привід оголосити подальшу евакуацію у населених пунктах Запорізької області.

«Вони тиждень тому оголосили евакуацію щонайменше у 15 окупованих населених пунктах. Причиною було те, що нібито Україна обстрілює цивільну інфраструктуру. Звичайно, це неправда. Тому вороги почали самі обстрілювати цивільну інфраструктуру і полювати за третьорядними колаборантами», – розповів Федоров.

Після другого вибуху у Мелітополі, який відбувся ввечері, у 70% міста Мелітополя зникло світло, вода і мобільний зв’язок. В цей час, за інформацію Федорова, ворог масово почав перевезення техніки – десятків одиниць техніки – в бік Запорізької лінії фронту. Вже через декілька годин світло з’явилося.

«Ми вже отримуємо повідомлення про те, що росіяни почали мінувати наші дитячі садочки, школи і критичну інфраструктуру. Вони це роблять виключно для провокації, щоб звинувачувати у всьому українську владу.

Росіяни за добу 87 разів обстріляли Запорізьку область: зафіксовано 35 руйнувань інфраструктури, – ФОТО


Читайте також:

У Запоріжжі в офісі громадської організації вибухнув трофейний боєприпас: постраждала людина

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0