USD: EUR:
... в Запорожье
В окупованому Мелітополі викрали трьох директорів шкіл, які відмовились співпрацювати із загарбником

В окупованому Мелітополі викрали трьох директорів шкіл, які відмовились співпрацювати із загарбником

У тимчасово захопленому російськими військами Мелітополі викрали трьох директорів шкіл, які відмовились співпрацювати із загарбниками.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

«Загарбники постановили розпочати з 4 квітня у місті навчальний процес російською мовою за російськими програмами. Таким чином рашисти намагаються примусити дітей залишатися у місті, а у разі наступу ЗСУ їх можуть використати як живий щит», – наголосила Денісова.

Усі директори мелітопольських шкіл відмовилися співпрацювати з ворогом, тому написали заяви на звільнення. Внаслідок цього самопроголошений «мер» Мелітополя Галина Данильченко наказала російським військовим «видворити неслухняних адміністраторів шкіл із міста».

«Напередодні ввечері загарбники прийшли додому до трьох директорів – Анжеліни Коваленко, Олени Галацан та Людмили Чугай – і вивезли їх у невідомому напрямку», – повідомила Денісова.

Вона заявила, що захопленнями заручників російські бойовики грубо порушують статті 3 та 34 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, статті 9 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права і статті 5 Європейської конвенції з прав людини.

Вона звернулась до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час вторгнення російської федерації в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, з вимогою «врахувати ці факти військових злочинів та злочинів проти людяності рф в Україні».

Як вже повідомляв «Перший Запорізький», російські загарбники намагалися змусити вчителів відновити навчальний процес в окупованому Мелітополі за якоюсь російською програмою та навіть пропонували винагороду, але педагогічний колектив відмовився співпрацювати з ворогом.

Минулого тижня загарбники викрали керівницю відділу освіти Мелітопольської міської ради Ірину Щербак, яка відмовилася від співпраці.

31 березня міський голова Мелітополя Іван Федоров поінформував, що усі директори шкіл написали заяви на звільнення на знак протесту і небажання працювати з загарбниками.

Запорізьку журналістку Дубченко сподіваються звільнити через обмін полоненими


Читайте також:

У Мелітополі російські окупанти вкрали сільськогосподарську техніку John Deere на €1 млн та вивезли її до Чечні

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Медиагигиена2022-04-02 10:22:36
Евросоюз уже выразил очередную (37-ю) озабоченность и возмущение действиями "агрессивного и бесчеловечного оккупанта" : - Представляете, какие зверства устраивает российская армия: флаги украинские не снимает, митинги не разгоняет. Какой-то никудышный оккупант ! Где виселицы ? Где массовые расстрелы заложников ? Где миллионы угнанных в Сибирь на каторгу ? ? ?