USD: EUR:
... в Запорожье
В Офісі президента розповіли, як Китай відреагував на націоналізацію «Мотор Січі»

В Офісі президента розповіли, як Китай відреагував на націоналізацію «Мотор Січі»

Україна не отримувала “сильних сигналів від Пекіна”, що повернення в держвласність “Мотор Січі” негативно позначиться на політичних чи економічних відносинах між державами.

Про це в інтерв’ю lb.ua заявив заступник глави Офісу президента Ігор Жовква.

“Ми мали реакцію китайської сторони щодо санкцій у справі” Мотор-Січі “. В концентрованому вигляді вона така: це справи китайської приватної компанії. Сильних сигналів від Пекіна, що це обов’язково негативно позначиться або на політичних наших відносинах, або на економічних, не було .

Що стосується можливості втратити певні сегменти ринку. Така можливість існує. Вона існує завжди з будь-яким партнером. У минулому році у нас з Китаєм склалася хороша торгова кон’юнктура. Україні потрібно страхуватися на тлі цієї історії з напругою відносин США з КНР. Думаю, ми маємо право поставити питання перед нашими американськими партнерами по компенсації тих збитків, які може понести Україна “, – зазначив заступник голови ОП.

“Разом з тим я не думаю, що Пекін прагне закрити для нас ринки. Там багато прагматичних людей, які добре вираховують економічні інтереси”, – додав він.

Нгадаємо, 11 березня РНБО ухвалила рішення повернути «Мотор Січ» українському народу. За словами глави РНБО Олексія Данилова, люди, які вкладали гроші в підприємство, отримають компенсацію.

20 березня стало відомо, що Шевченківський суд Києва заарештував майно та акції підприємства, зазначивши, що робочі місця будуть збережені, а замовлення виконані.

Днями концерн «Укроборонпром» висловив бажання взяти в управління активи «Мотор Січі». Лист з цією пропозицією вже направили в АРМА.

Читайте також:

У день отримували до 1 мільйона: в Запорізькій області працював колл-центр шахраїв

Музей історії запорозького козацтва визнали аварійним: будівлю огородили парканом

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Местный2021-04-09 18:08:07
5 миллиардов долларов и никаких претензий!