USD: EUR:
... в Запорожье
В обласному Гідрометцентрі розповіли, яка погода чекає на запоріжців в жовтні

В обласному Гідрометцентрі розповіли, яка погода чекає на запоріжців в жовтні

Погода в жовтні буде нестійкою, хоча середньомісячна температура і передбачається на рівні 10,5 ° тепла, що близько до кліматичної норми.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС в Запорізькій області.

З 4 жовтня очікується незначне підвищення температури, але погода буде вітряною, і таке підвищення не буде особливо відчуватися . Вночі 9 градусів тепла, вдень повітря прогріється до 13-18 градусів тепла. “З 7 жовтня температура підвищиться до 22 тепла вдень. Середньодобова температура буде дорівнювати 14-15 градусів. Така погода протримається 5-7 днів – тобто, прийде довгоочікуване Бабине літо” – зазначила заступниця начальника обласного Гідрометцентру Тетяна Сорокіна.

У середині місяця пройдуть дощі. І у третій декаді жовтня знову очікується похолодання. Саме у третій декаді жовтня відбувається, як правило, перехід середньодобової температури повітря через +8° у бік зниження.

В останні дні жовтня запоріжці відчують подих зими, температура суттєво знизиться. На початку листопада у нічні години стовпчик термометра буде опускатись нижче нуля, вдень всього 5-7 тепла. Потім тепло повернеться, у листопаді природа ще потішить нас теплом на рівні 14-16 градусів у денні години.

Найвища температура у жовтні на території Запорізької області була зафіксована у 1999 році, і склала: 28-35 градусів тепла, але було і від 6 до 16 градусів морозу : у 1912, 1949, 1951, 1965, 1977 роках.

Нагадаємо, в Запоріжжі, в районі ринку Анголенко, водій «БМВ» збив пішохода і протаранив чотири авто: «ВАЗ 2115», «ВАЗ 2106», «Mitsubishi Galant», що стояли на парковці. В результаті аварії постраждала жінка 1960 року народження. Її госпіталізували в лікарню з закритим переломом щиколотки.

Читайте також:

Під Бердянськом перекинувся позашляховик: загинула пасажирка авто, – ФОТО

У дитсадку Запорізької області, де отруїлися діти, виявили ряд порушень

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0