USD: EUR:
... в Запорожье
У музеї у Запорізькій області вперше показали скіфський меч, який знайшли на Мамай-горі, – ФОТО

У музеї у Запорізькій області вперше показали скіфський меч, який знайшли на Мамай-горі, – ФОТО

Минулого тижня, 17 вересня, в Кам’янсько-Дніпровському міському історико-археологічному музеї представили нову археологічну знахідку – скіфський короткий меч.

Про це повідомляють на сторінці Кам’янсько-Дніпровськаої міської територіальної громади.

Під час відкриття нової зали жителі та гості міста могли побачити приголомшливі знахідки археологічного сезону 2019 року на пам’ятці світового значення Мамай-горі: скіфський короткий меч-акінак із золотими обкладками, золоті сережку та підвіску із крейдяною вставкою, а також грецьку сіроглиняну амфору, яка на сьогодні не має аналогів у світі.

На відкритті нової зали, окрім представників влади, були присутні керівники археологічної експедиції ЗНУ, кандидати історичних наук Геннадій Тощев та Світлана Андрух, які з 1988 року проводять розкопки на території Мамай-гори.

Задля того, щоб експонати залишися у Кам’янсько-Дніпровській громаді, у місцевому історико-археологічному музеї зробили ремонт виставкової зали. Окрім того, будівлю музею обладнано цілодобовим внутрішнім та зовнішнім відеоспостереженням, броньованими дверима та вітринами. Встановлено оновлене освітлення та засоби протипожежної безпеки. Загальна вартість проведених робіт понад 400 тисяч гривень.

Золоту колекцію міського історико-археологічного музею експонували лише два дні – 17 та 18 вересня. У подальшому залу планують відкривати раз на місяць.

У Запорізькій області жінка влаштувала у себе в гаражі незаконну автозаправну станцію, – ФОТО


Читайте також:

Посилення карантину: скільки в Запоріжжі дитсадків, шкіл та університетів зможуть працювати

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

работница музея2021-09-22 17:20:45
Во-первых: акинак имеет другую форму. Во-вторых: 400тн за свет и пожарку? Как мин. 50% откат.