USD: EUR:
... в Запорожье
В МЗС України відреагували на візит до Запорізької АЕС заступника голови адміністрації президента путіна

В МЗС України відреагували на візит до Запорізької АЕС заступника голови адміністрації президента путіна

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з незаконним в’їздом чиновника адміністрації президента рф Сергія Кирієнка на тимчасово окуповану територію України у Запорізькій області, зокрема й його перебуванням на українському ядерному об’єкті – Запорізькій атомній електростанції. 

Про це йдеться у повідомленні МЗС.

«Такі протиправні дії посадовців держави-агресора є черговим грубим порушенням міжнародного права та законодавства України. Цей крок Кремля також демонструє повне ігнорування з його боку вимог трьох резолюцій Ради керуючих МАГАТЕ, які вимагають від Росії негайно вивести своїх військовослужбовців та інший персонал із Запорізької атомної електростанції з тим, щоб українські компетентні установи могли відновити повний контроль над станцією та забезпечити ядерну та фізичну безпеку під час її експлуатації», – повідомили у Міністерстві закордонних справ. – Розраховуємо на дієві та ефективні зусилля держав-членів МАГАТЕ, а також Генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі у протидії злочинам рф стосовно ядерних об’єктів України та цинічному нехтуванню діючих норм ядерної безпеки і захищеності».

В українському МЗС закликали держави-партнери та інституції ЄС прискорити запровадження дієвих заходів реагування на триваючі злочинні дії рф стосовно ядерних об’єктів в Україні, включаючи розширення санкцій стосовно російської державної корпорації «Росатом», афілійованих з нею компаній та інституцій, а також інших ключових чинників атомної енергетики росії.

В окупованому Токмаку російський військовий шпиталь переповнений пораненими


Читайте також:

У Запорізькій області ЗСУ за добу знищили п’ять військових баз росіян

На Запоріжжі масово дезертують російські військові, – Генштаб ЗСУ

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0