USD: EUR:
... в Запорожье
У Мелітополі окупанти взяли в заручники літнього батька директорки кількох місцевих ЗМІ

У Мелітополі окупанти взяли в заручники літнього батька директорки кількох місцевих ЗМІ

Загарбники заявили, що повернуть батька журналістки лише після того, як вона до них прийде, але жінка напередодні поїхала з міста, коли почала розуміти, що їй загрожує небезпека.

Про це директорка низки мелітопольських ЗМІ Світлана Залізецька повідомила на своїй сторінці у соцмережі.

Сьогодні, 23 березня, у Мелітополі рано-вранці з обшуком прийшли до будинку директора «Головна газета Мелітополя», сайту РІА-Мелітополь, члена Національної Спілки журналістів України Світлани Залізецької.

У будинку перебували батьки пенсіонери – мати та батько. Окупанти приїхали втрьох. Один був у цивільному та двоє військових з автоматами. У будинку перевернули все догори дном. Батька 75 років Залізецького Йосипа Станіславовича вони вивезли у невідомому напрямку. Вимога одна – повернуться додому лише після того, як дочка прийде до них. Пояснення про те, що доньки немає у місті, на окупантів не вплинули. Родичі намагаються дізнатися, де знаходиться отець Світлани Залізецької, але з ними ніхто не бажає говорити на цю тему.

– Я розцінюю такі дії окупаційних сил Російської Федерації, як тероризм. Взявши в заручники мого старого батька, вони намагаються досягти співпраці або вимагатимуть зупинити роботу сайту.

Раніше зі мною Галина Данильченко провела попередню “профілактичну” бесіду. Наступна зустріч мала бути з комендантом. Її результат був прогнозований, тому я покинула місто. В іншому випадку сиділа б у катівнях казематів окупантів, як мер Іван Федоров, громадська активістка Ольга Гайсумова та Сергій Прийма, якого досі тримають у неволі. Я звертаюся до всіх своїх колег по НСЖУ, у всі міжнародні організації з проханням оприлюднити цей інцидент і допомогти звільнити з полону мого батька. Він переніс інсульт, мама пережила великий інфаркт із зупинкою серця. Такі методи впливу вважаю нацистськими. Якщо з моїми батьками щось трапиться, це буде на совісті окупантів, – каже Світлана Залізецька.

Раніше окупанти вивезли всю редакцію МВ-холдингу, після чого його керівник Михайло Кумок прийняв рішення призупинити роботу всього холдингу.

Як вже повідомляв «Перший Запорізький», 11 березня у Мелітополі окупанти викрали міського голову Івана Федорова, але на щастя його вдалось врятувати з полону. Також викрали голову Мелітопольської районної ради Сергія Прийму. Його доля на даний момент не відома. Окрім того, окупанти утримували директорку Мелітопольского краєзнавчого музея Лейлу Ібрагімову.

Також повідомлялося, Ольга Гайсумова була викрадена 12 березня під час мітингу під стінами РДА. Це був мітинг на підтримку мера Мелітополя та проти окупації міста. Через дев’ять днів окупанти її відпустили.

 Читайте також:

За наругу над українським прапором в Енергодарі на російську співачку Чичеріну завели кримінальне провадження

Третій день родичі розшукують зниклого чоловіка: востаннє він виходив на зв’язок у Мелітополі

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0