USD: EUR:
... в Запорожье
У Мелітополі міська влада хоче переселити жителів мікрорайону, де розгортається гуманітарна катастрофа

У Мелітополі міська влада хоче переселити жителів мікрорайону, де розгортається гуманітарна катастрофа

У Мелітополі міська влада хоче переселити жителів мікрорайону Авіамістечко, де розгортається гуманітарна катастрофа.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив міський голова Іван Федоров.

Нагадаємо, військові дії у Мелітополі розпочалися з обстрілу території військової частини транспортної авіаційної бригади, що межує з Авіамістечком.

«З того моменту на території цього мікрорайону, можна сказати, гуманітарна катастрофа. Довгий час там не було електроенергії, довгий час не було води, тепла немає до сьогодні. Усі ці дні ми намагалися потрапити на територію військової частини. Але системного доступу нам не надавали. Тільки сьогодні фахівцям вдалося провести обстеження всіх комунікацій у військовій частині. Підсумок – невтішний. Цього опалювального сезону опалення в Авіамістечку ми вже не відновимо. Водопостачання вже налагоджене, але воно, на жаль, не може підніматися вище за другий поверх, тому що електромережі знаходяться в аварійному стані, – розповів Іван Федоров. – Щоб відновити комунальні послуги, потрібен місяць безперешкодної роботи наших комунальників. Тому найближчим часом ситуація не зміниться».

У зв’язку з цим усім жителям Авіамістечка пропонують отримати альтернативне житло.

«З сьогоднішнього дня у Мелітополі похолодання. Без опалення неможливо комфортно перебувати у своїх квартирах. Тому всі жителі Авіамістечка завтра можуть переїхати до нашого соціального гуртожитку, де є тепло, вода та електропостачання, і провести там час до потепління», – розповів міський голова Мелітополя.

Нагадаємо, Мелітополь наразі перебуває в окупації. Деякі адміністративні будівлі зайняті російськими солдатами, на в’їзді та виїзді з міста працюють блокпости. Незважаючи на всі складнощі, міська влада продовжує займатися життєдіяльністю міста під українським прапором. А тисячі мешканців Мелітополя щоденно виходять на патріотичні акції проти окупації.

Нагадаємо, у Мелітополі та Мелітопольському районі ворожими обстрілами зруйнували понад 90 будинків.

«Прикриваючись «зеленим коридором», російські солдати пересувають свої війська», – голова Запорізької області


Читайте також:

Гуманітарна катастрофа та знущання над місцевими жителям: що зараз відбувається в окупованих Пологах

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0