USD: EUR:
... в Запорожье
У Маріуполі сьогодні має розпочатися евакуація мирного населення у Запоріжжі

У Маріуполі сьогодні має розпочатися евакуація мирного населення у Запоріжжі

Сьогодні о 12 годині у Маріуполі та Волновасі має розпочатися евакуація мирного населення у Запоріжжі.

Про це повідомив голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко.

Режим тиші встановлений сьогодні з 10:00 до 21:00.

В якості гуманітарного «зеленого» коридору обрано маршрут Маріуполь – Портовське – Мангуш – (в об’їзд Микільського) Республіка – Розівка ​​– Більмак – Пологи – Оріхів – Запоріжжя.

Евакуація населення буде з трьох локацій муніципальними автобусами:

  • СК «Іллічівець» (пр. Нахімова, 53)
  • Драматичний театр (Театральна площа, 1)
  • Кальміуська районна адміністрація – (пр. Металургів, 193).

Слідуючи маршрутом гуманітарного коридору, можна виїхати з міста на особистому транспорті, рухаючись у колоні муніципального транспорту (виключно за автобусами). У голові колони буде забезпечено супровід Червоного Хреста.

Прохання до всіх водіїв, які виїжджають із міста, максимально сприяти евакуації мирного населення – беріть із собою людей, заповнюйте максимально транспорт. Відхилятись від маршруту гуманітарного коридору категорично забороняється. Додаткове сповіщення мешканців міста проходитиме силами національної поліції.

«Сьогодні друга спроба створити «зелений коридор» між Маріуполем та Запоріжжям. Головна мета – вивести поранених, хворих та дітей з Маріуполя, – каже голова Запорізької військової адміністарції Олександр Старух. – Назустріч виїде колона із такої ж кількості автобусів для того, щоб знову, як буде «зелений коридор» забрати людей і вантаж з харчами та медичними препаратами.  Автобуси, які сьогодні приїдуть до Запоріжжя, ми полагодимо, покладемо в них гуманітарну допомогу та знову відправимо до Маріуполя».

«Зараз українці, як ніколи, об’єдналися заради нашої перемоги. В тому числі Запоріжжя приєдналося до забезпечення евакуації жителів Маріуполя, – каже секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв. – Ми вже відправили туди колонну з гуманітарною допомогою та транспортом для вивозу людей. Готуємося до зустрічі. Запоріжці! Їм необхідна наша з вами підтримка! Не залишайтеся байдужими в цей важкий час! Приймайте в себе вдома рідних, друзів, знайомих! Люди, які через обстріли змушені були покинути свої домівки, потребують уваги та турботи. А ще – теплого одягу, речей першої необхідності та їжі».

Залишити гуманітарну допомогу можна в Туристичному інформаційному центрі (проспект Соборний, 151), а також в управлінні соціального захисту населення в Хортицькому районі (вулиця Лахтинська, 4б). Центр прийому переселенців розташований у приміщенні «Запорізького державного цирку».

Також гуманітарну допомогу для Маріуполя за рішенням Центру координації гуманітарної місії Метінвест у Запоріжжі формують працівники запорізьких підприємств Метінвесту. Молодь підприємств Групи щодня збирає теплі речі, продукти харчування, предмети гігієни, медикаменти та сортує їх для відправлення гуманітарного рейсу одразу ж, коли буде погоджено режим тиші, а зелені коридори буде відкрито. Долучитися до збору допомоги за адресами: БК Металургів та гуртожиток «Запоріжвогнетриву» (Історичній, 37).

Окрім того, діють центри збору гуманітарної допомоги в навчальних закладах у кожному районі Запоріжжя.

Окрім того, Метінвест забезпечує проживання вимушених переселенців у нашому місті. Як вже повідомляв «Перший Запорізький», у Запоріжжі цих людей прихистить санаторій на Хортиці, де вже знаходиться 27 вимушених переселенців з Маріуполя. Санаторій зможе прийняти ще 70 людей. Для них підготували кімнати та організували харчування. Ще 100 евакуйованих жителів Маріуполя зможуть оселитися у гуртожитку «Запоріжсталі».

У Запоріжжі також працює «гаряча телефонна лінія», за якою можна отримати інформацію про тимчасовий притулок у місті: +38 066 926 50 97, +38 068 297 01 18, +38 061 787 94 75.

Нагадаємо, вчора запланована евакуація та відкриття зеленого коридору з Маріуполя не відбулася – російські війська порушили режим тиші.

0