USD: EUR:
... в Запорожье
У Хортицькому районі Запоріжжя прокладуть 250 метрів нової каналізаційної труби - ФОТО

У Хортицькому районі Запоріжжя прокладуть 250 метрів нової каналізаційної труби - ФОТО

У Хортицькому районі Запоріжжя на вулиці Хортицьке шосе проводять заміну ділянки каналізаційного колектора. Загальна протяжність труби, яку замінять, становить 250 метрів.

Колектор на Хортицькому шосе був введений в експлуатацію в 1982 році. Він складається з двох ділянок, довжина однієї з них 5 км, з яких 3,7 км було замінено в 2016 році.

Як повідомляє прес-служба мерії, останнім часом на ділянці, що ремонтується сьогодні, неодноразово фіксувалися аварійні ситуації. Тому було прийнято рішення про заміну решти старого сталевого колектора на пластиковий.

Цей колектор забезпечує каналізування будинків приблизно з 116-ма тисячами жителів. Зараз робітники КП «Водоканал» замінюють за тарифні гроші 250 метрів, роботи ведуться методом санації, без руйнувань і зайвих розкопок землі. Пластикова труба більш надійна, у неї високий термін служби. Також вже були виділені кошти з екологічного фонду на ремонт ще 700 метрів цього колектора, які замінять до кінця року.

Роботи були розпочаті 18 червня, щодня на об’єкті працюють п’ять робітників КП «Водоканал» і спецтехніка. Завершити заміну 250 метрів колектора обіцяють до 15 липня.

0