USD: EUR:
... в Запорожье
В Гуляйполі знайшли загублену частину старовинного надгробку з чорного граніту, — ФОТО

В Гуляйполі знайшли загублену частину старовинного надгробку з чорного граніту, — ФОТО

На Запоріжжі на приватному подвір’ї знайшли шматочок історії.

На одному з приватних подвір’їв Гуляйполя помітили цікавий гранітний полірований камінь округлої форми, що частково вгруз у землю. Після його огляду та розчистки стало зрозуміло, що це фрагмент верхньої частини надгробку, з одного зі старих кладовищ Гуляйполя. Власник садиби погодився його віддати спеціалістам.

Після детальнішого обстеження та миття фрагменту стало зрозуміло, що він виготовлений з досить рідкісного чорного граніту з пурпуровими та синюватими вкрапленнями. Надгробок, виготовлений з такого ж матеріалу, встановлений на могилі гуляйпільського лікаря Якова Борисовича Кернера (1856-1894) з відомої родини купців першої гільдії, спадкових почесних громадян.

Могила Кернера знаходиться на єврейському цвинтарі міста, була віднайдена в процесі робіт з розчистки кладовища впродовж 2017-19 рр, а повалена надмогильна конструкція скомплектована. Однак, верхніх частин надгробку тоді не вдалося знайти. Тепер же відсутня частина відзнайдена.


Читайте також:

«Запоріжгаз» отримав майже 17,5 млн гривень штрафу за монополію

В Пологівському районі сталося самогубство

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Лева Задов2020-12-29 17:21:08
Я не против. Но, то что нет расчистки надгробий с окончаниями фамилий на "КО", настораживает. Батька Махно, опять смотришь в окно?