USD: EUR:
... в Запорожье
До Енергодара прибули п’ять вантажівок гуманітарної допомоги

До Енергодара прибули п’ять вантажівок гуманітарної допомоги

Сьогодні, 10 березня, до Енергодара прибула гуманітарна допомога від Червоного Хреста.

Про це повідомив міський голова Дмитро Орлов.

Цей гуманітарний конвой намагалися відправити ще вчора, проте російські окупанти не пропустили його у Василівці.

Гуманітарний вантаж – п’ять вантажівок з продуктами харчування (55 тонн продовольства) та медикаментами (зокрема, інсулін та ліки для онкохворих) – виїхали із Запоріжжя близько 10 години. На блокпосту у Василівці вантаж більше трьох годин перевіряли російські військові. О 16:00 годині вантаж доїхав до Енергодара.

Окрім того, в Енергодар прибуло 8 автобусів для евакуації мешканців. Завтра вранці о 10:00 цими автобусами та на власному транспорті жителі Енергодара, Дніпрорудного, Василівки та інших навколишніх населених пунктів зможуть долучитися до колони фур Червоного Хреста на шляху до Запоріжжя. На машині має бути маркування у вигляді червоного хреста. При собі необхідно мати документи.

Водночас сьогодні гуманітарний вантаж, який призначався для Маріуполя, повернувся до Запоріжжя. Евакуювати мирне населення або ж доставити гуманітарку до Маріуполя наразі неможливо через постійні обстріли міст російськими військами. Це вже четвертий день, коли вдається довезти до Маруіполя воду, необхідні ліки та продукти.

Нагадаємо, вчора, 9 березня, з окупованого Енергодару успішно евакуювали понад 600 жінок та дітей. Увечері евакуаційна колона (12 автобусів та 100 легкових автомобілів) з Енергодару, Дніпрорудного та Василівки у супроводі оперативного автомобіля ДСНС прибула до Запоріжжя.

Відремонтували світло, воду та опалення, відкрили магазини: як живе тимчасово окупований Токмак


Читайте також:

Гуманітарна криза, мародерство та зруйнована інфраструктура: яка зараз ситуація в окупованих Пологах та Пологівському районі, – ФОТО, ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Андрей2022-03-10 21:51:37
Из пгт Черниговки Бердянского р-н будет зелёный коридор