USD: EUR:
... в Запорожье
В Бердянську заборонили виловлювати бездомних кішок

В Бердянську заборонили виловлювати бездомних кішок

У Бердянській міській раді офіційно заборонили виловлювати бездомних кішок. Їх визнали дератизаторами, тобто тваринами, які допомагають в боротьбі з щурами.

Керівникам ОСББ і житлово-комунальних підприємств заборонили обмежувати котів в переміщенні в будинках. Їм не можна їх ізолювати в підвальних приміщеннях або на горищах, так як це може тільки перешкодити хвостатим виконувати їх природну функцію – ловити мишей і щурів. Підприємствам, установам і організаціям у місті рекомендують стерилізувати бездомних кішок, які проживають на їх території.

Та, як повідомили в зоозахисній організації, є деякі винятки. Наприклад, кішок можна відловлювати для вакцинації і стерилізації, що допоможе контролювати їх чисельність. Також, тварин можно “вилучати” з вулиці, якщо їм знайшли дім. Але при цьому повинні бути задіяні представники громадських організацій, які займаються питаннями захисту бездомних тварин.

Котів можуть відловлювати, якщо виникли обставини, які створюють загрозу життю, здоров’ю та безпеці людей. Наприклад, захворювання, які загрожують людині. Це повинно бути підтверджено ветлікарем з видачею довідки.


Читайте також:

У Запорізькій області чоловік випав з кабіни трактора і потрапив під його колеса

На Донбасі снайпер убив бійця із Запоріжжя: без батька залишилися двоє дітей

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0