USD: EUR:
... в Запорожье
В Олександрівському районі Запоріжжя відкриють нову сучасну медичну клініку - ФОТО

В Олександрівському районі Запоріжжя відкриють нову сучасну медичну клініку - ФОТО

Як стало відомо нашій редакції, найближчим часом в Запоріжжі відкриється нова багатопрофільна клініка європейського рівня. Журналісти «Першого Запорізького» вирішили дізнатися більше про закулісся нової клініки та її послуги.

Будівлю лікарні висотою в п’ять поверхів було збудовано з нуля в дуже стислі терміни на перетині вулиць Дніпровська і Святого Миколая в Олександрівському районі міста за рахунок коштів приватних інвесторів. Лікарня отримала назву «Клініка Святого Миколая» та за словами керівництва, з яким нам вдалося поспілкуватися, готова надавати медичні послуги населенню в трьох ланках: первинній(сімейні лікарі та амбулаторія), вторинній (вузькі фахівці) і високоспеціалізовану допомогу (стаціонар, проведення різних операцій ).

На сьогодні тут проводять завершальні роботи з внутрішнього оздоблення приміщень, монтують обладнання і встановлюють меблі. У лікарні встановлено сучасне медичне обладнання для діагностики, лікування, обстеження та проведення операцій високої складності. Широкий спектр фахівців з області хірургії, гінекології, урології, мамології, гастроентерології, травматології, кардіології та невропатології готові будуть надати допомогу в консультуванні і лікуванні запоріжців.

На першому поверсі клініки розташовується приваблива стійка ресепшена, де адміністратори проконсультують вас з усіх питань і допоможуть записатися на прийом. Крім цього на першому поверсі знаходяться кабінети УЗД, томограф, кабінети забору крові, а також переговорна кімната для проведення конфіденційних первинних консультацій.

Керівництво клініки також подбало про комфорт дітей і їх батьків. Ліворуч буде знаходитися дитяча кімната, де батьки можуть залишити своїх чад на піклування персоналу клініки під час свого прийому у лікаря.

З правого боку буде розташовуватися невеликий кафетерій, як для пацієнтів, так і для гостей лікарні.

Примітно, що кабінети лікарів не мають підпису, а обмежуються тільки порядковим номером. Медичний директор лікарні і доктор медичних наук Костянтин Милиця пояснює це повною конфіденційністю та виключенням найменшого дискомфорту для пацієнта. На ресепшені відвідувач дізнається тільки номер кабінету, куди йому необхідно піднятися, що дозволяє йому зберегти в таємниці причину свого візиту, в разі якщо він перетнеться в коридорі з кимось зі своїх знайомих.

У клініці взагалі реалізовано багато з того, що не побачиш в інших запорізьких лікарнях. На третьому і четвертому поверсі біля кабінетів лікарів розташовуються спеціальні електронні планшети, на яких можна дізнатися, наприклад, інформацію про фахівця. Одне з їх головних завдань полягало в тому, щоб створити комфортні умови для пацієнтів. Для цих цілей вони використовують у своїй практиці електронні медичні картки, продумали систему відвідування лікарів без черг, перейнялися доступністю клініки для людей з обмеженими можливостями, запустили систему електронного доступу з інформаційними табло.

– Ми вирішили створити щось нове для міста, засноване на кращих європейських та світових практиках і досвіді. Ми дуже хотіли скорегувати недоліки державних лікарень і зробити все максимально ергономічно на відносно невеликих площах. Особисто я стажувався в багатьох клініках Німеччини, Канади, Китаю і США. У якийсь момент я задумався над тим, щоб втілити щось подібне в Запоріжжі. Нам багато допомагали ідейні друзі, експерти. Ми об’їздили кращі клініки України, ознайомилися з реформою медицини в Грузії, проходили тренінги по приватній медицині. Великий акцент ми зробили на комфорті, безпеці та конфіденційності пацієнтів, – розповів Костянтин Милиця.

Що ж стосується стаціонару, то тут є два типи палат: одномісні і двомісні. У кожній палаті є плазмовий телевізор, кондиціонер, ліжко і окрема душова кімната з туалетом.

Порадувало те, що приділили окрему увагу комфорту медперсоналу: душові кімнати, гардероб, зони для прийому їжі. Також тут є світла і простора ординаторська з панорамними вікнами.

Дизайн клініки досить вишуканий і стриманий: у коридорах і кабінетах лікарів розвішені картини в стилі абстракціонізму пастельних тонів.

Окремо варто сказати про операційний блок. Він оснащений сучасним обладнанням, виробленим в США, що дозволяє проводити операції будь-якої категорії складності: хірургічні – з використанням ендохірургічного комплексу, THD установки; урологічні – з використання контактного літотриптора, мікрохірургічні, а також передбачений комплекс для проведення малоінвазивних втручань для артроскопії, гінекології та ЛОР-операцій.

Керівництво лікарні зазначає, що цінова політика медичного закладу буде конкурентною по відношенню до інших приватних клінік міста, а її формування буде максимально прозорим. Також в клініці передбачена можливість підписання декларації з сімейним лікарем. У такому випадку надання медичних послуг буде покриватися для пацієнта за рахунок держбюджету.

– Ідея зробити клініку, в якій було б однаково комфортно перебувати і лікарям, і пацієнтам у нас виникла давно. Коли ми починали проект, то у нас було дуже багато завдань, і ми обговорювали буквально кожен крок: який спектр послуг ми зможемо надати, як відібрати медперсонал. Ми заточені на нові малоінвазивні технології і намагаємося реалізувати в клініці високотехнологічну медицину. Я сподіваюся, що в майбутньому ми можемо стати прикладом для інших, – підсумував Костянтин Милиця.

Також відомо, що «Клініка Святого Миколая» планує залучати до співпраці топ-фахівців з інших областей України для проведення унікальних операцій.

Як нам повідомила адміністрація, офіційне відкриття лікарні в повному обсязі планується на кінець літа.

7

Николай2019-07-17 21:08:51
вот именно - "клиника". Ещебы сантакалаусом назвали.
Мария2019-07-15 10:54:29
В Днепре есть клиника святого Антипа , и поверьте никто святым духом там не лечит
Юлия2019-07-12 12:40:34
Очень радует,то что в городе появиться достойная Больница,главное теперь чтоб специалисты были там хорошие
віктор2019-07-11 18:13:40
житетель,ти що хворий?-іди лікуйся.
Ольга2019-07-11 14:51:40
приятно, что в нашем городе появляется что новое и современное!
житель22019-07-11 08:37:48
Название для клиники хреновое. Еще святым духом лечить начнут...
житель2019-07-11 08:31:06
да уж,кто б знал,что из долгостроя будет конфетка...