USD: EUR:
... в Запорожье
Рівень захворюваності COVID перевищено майже у всіх областях

Рівень захворюваності COVID перевищено майже у всіх областях

У Києві та 21 області перевищено рівень захворюваності COVID-19, динаміка рівня госпіталізацій перевищена в 10 регіонах.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Показник рівня захворюваності COVID-19, який визначений на рівні 75 на 100 тисяч жителів, перевищено в Києві і 21 області, в межах норми він залишається тільки в Закарпатській, Кіровоградській та Миколаївській областях.

Найбільше рівень захворюваності перевищено в Чернівецькій області, там він становить 303 на 100 тисяч населення, а також в Луганській (286) та Тернопільській (194) областях. У Києві цей показник – 150 випадків на 100 тисяч населення.

Крім того, в 10 областях перевищено динаміка рівня госпіталізацій: у Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Рівненській, Сумській, Харківській та Хмельницькій.

Найгірша ситуація за цим показником в Миколаївській області, де він становить 105,1% при нормі до 50%.

Відзначимо, що поки вся Україна офіційно в “зеленій зоні”, але з 20 вересня запрацюють нові карантинні правила – і на наступному тижні можуть оголосити “жовті” зони з посиленням обмежень.

На Закарпатті вже заявили, що з наступного тижня область переходить в “жовту” карантинну зону, в зв’язку з цим змінять роботу освітні установи.

Станом на 14 вересня, в 18-ти з 25 регіонів України був перевищений граничний рівень захворюваності COVID-19, в 7-ми регіонах була перевищена динаміка рівня госпіталізацій.

Нагадаємо, глава Запорізької області Олександр Старух назвав кількість навчальних закладів, які зможуть працювати в разі посилення карантину. Головна умова – 80% педагогів і працівників установи повинні бути вакциновані. Станом на 15 вересня до роботи в «жовтій» зоні готові 10 установ освіти Бердянського району, 7 – Василівського, 42 – Запорізького, 71 – Мелітопольського, 27 – Пологівського.

Читайте також:

Стало відомо, як виглядає відділення Запорізької обласної інфекційної лікарні, де сталася смертельна пожежа, – ФОТОРЕПОРТАЖ

Глава області розповів, які тарифи чекають запоріжців в опалювальному сезоні

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0