USD: EUR:
... в Запорожье
Уманець та ще четверо: запорізькими колаборантами зайнялися силовики та суд

Уманець та ще четверо: запорізькими колаборантами зайнялися силовики та суд

Співпрацювали з окупантами та очолили псевдооргани на тимчасово окупованій території Запорізької області – одного судитимуть, ще чотирьом повідомили про підозру.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Запорізької області.

Один із них – мешканець Одещини, у червні 2022 року прийняв пропозицію представників країни-агресора та зайняв псевдопосаду керівника «Великобілозерського районного відділу міліції».

Інший мешканець смт Дніпрорудного очолив так званий «Дніпрорудненський районний відділ міліції».

Житель Бердянська, колишній працівник районних електромереж, за погодженням так званого «голови військово-громадянської адміністрації м. Бердянська» обійняв посаду голови у незаконно створеній окупаційною владою військово-цивільної адміністрації Андріївської ОТГ Бердянського району.

Ще одна «прихильниця російського світу» у травні 2022 року отримала від представників країни-агресора призначення на псевдопосаду «голови Кирилівської селищної адміністрації». Йдеться про Катерину Уманець.

У той же час судитимуть ще одного жителя Бердянська, який спочатку очолив так зване «Енергодарське міжрайонне управління міліції», а з травня 2022 року був призначений «заступником начальника головного управління» в незаконному правоохоронному органі тимчасово окупованого Енергодару – «народної міліції Таврійської губернії».

Нагадаємо, з 2014 року Уманець підтримувала тісні контакти з представниками спецслужб росії. За їх вказівкою вона здійснювала дії, спрямовані на шкоду інформаційній безпеці України, тим самим надавала РФ допомогу у підривній діяльності проти України.

Протягом 2014-2017 років Уманець неодноразово виїжджала до рф для проведення зустрічей із представниками російських спецслужб, у ході яких отримувала від них завдання та фінансування на створення так званої «Запорізької народної республіки».

У 2017 році стосовно Уманець було відкрито кримінальне провадження за держзраду. Вона переховувалась у Москві, нещодавно повернулася до Мелітополя.

Читайте також:

Російські війська вкотре обстріляли Оріхів та Гуляйполе: зруйновані приватні будинки та багатоповерхівки, – ФОТО

МАГАТЕ закликає створити на базі Запорізької АЕС зону ядерної безпеки та захисту

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0