USD: EUR:
... в Запорожье
Українські асоціації підписали меморандум проти використання теми екології з політичною метою

Українські асоціації підписали меморандум проти використання теми екології з політичною метою

На думку підписантів, найбільша небезпека полягає у тому, що реальні екологічні проблеми при цьому замовчуються.

Понад 16 найбільших професійних галузевих об’єднань і асоціацій України підписали меморандум про співпрацю, покликаний припинити використання теми екології в політичних цілях, передає Obozrevatel.

-Очевидно, в останні кілька років і до України дістався світовий тренд цинічного використання теми екології у комерційних і політичних цілях, нарівні зі зниженням тарифів і боротьбою з корупцією вже буденне сьогодення, яке ми спостерігаємо в ЗМІ, і є маніпулятивною передвиборною технологією, – йдеться у заяві PAEU (Професійної асоціації екологів), на ініціативу якої відгукнулися екологічні та галузеві асоціації.

Зі слів екологів, усе частіше спостерігається одностороннє висвітлення екологічної інформації, а перед виборами – теми, які багато років не викликали занепокоєння у населення, раптово стали токсичними. Виникли цілі об’єднання експертів, які заробляють політичні бали на критиці подібних тем.

До ініціативи Професійної асоціації екологів приєдналися Асоціація підприємств у сфері поводження з небезпечними відходами, Біоенергетична асоціація, Вітроенергетична асоціація, Асоціація сонячної енергетики, Центр енергетичної безпеки та інші.

На думку підписантів, небезпека використання екологічної теми у політичних цілях полягає у тому, що реальні екологічні проблеми, якими необхідно займатися на державному рівні, при цьому замовчуються.

0