USD: EUR:
... в Запорожье
Україна займає 44 місце в рейтингу кращих паспортів світу

Україна займає 44 місце в рейтингу кращих паспортів світу

За другий квартал 2019 року Україна опустилася в рейтингу паспортів світу з 40 на 44 місце. Про це свідчать дані оновленого Індексу паспортів компанії Henley & Partners.

Згідно з рейтингом, зараз українці можуть відвідувати без віз 126 країн. У попередньому кварталі показник України був вище – 40 місце і 128 країн з безвізовим відвідуванням.

Але в останні місяці африканські республіки Джибуті і Бенін змінили свою візову політику, і тепер українці повинні отримувати електронну візу замість візи після прибуття. У той час, як методологія Індексу паспортів зараховує візу після прибуття як безвізовий в’їзд, а електронну – ні.

Перше місце в рейтингу, як і раніше займають Японія і Сінгапур, паспорти яких дозволяють відвідувати без візи 189 країн світу. Південна Корея, яка розділяла з ними лідерство, спустилася на друге місце до Німеччини і Фінляндії (187 країн).

Трійку лідерів замикають Данія, Італія та Люксембург (186 країн).

Зміни в топі викликані в основному пом’якшенням візової політики Пакистану, відзначають в Henley & Partners. Він запропонував візу після прибуття громадянам 50 країн, включаючи Фінляндію, Швейцарію, Іспанію, Мальту. На США і Великобританію це спрощення не поширилося. Обидві країни знаходяться на 6-му місці (183 країн), що є для них найнижчим показником з 2010 року.

Нагадаємо, що за два роки безвізового режиму з Євросоюзом ним скористалися майже три мільйони українців.

0