USD: EUR:
... в Запорожье
Вчені виявили новий штам Covid із 32 мутаціями: що про нього відомо

Вчені виявили новий штам Covid із 32 мутаціями: що про нього відомо

Британські вчені виявили новий варіант коронавірусу, ще небезпечніший, ніж попередні.

Про це повідомляє Daily Mail.

Британські експерти вважають, що новий варіант Covid виник у Ботсвані. Поки що відомо про 10 випадків цього штаму у трьох країнах. Він містить 32 мутації.

Британський генетик припустив, що штам міг виникнути під час тривалої інфекції у людини з ослабленим імунітетом, наприклад, у хворого на СНІД.

Доктор Том Пікок, вірусолог із коледжу Лондона, першим помітив поширення нового штаму, описав комбінацію мутацій у варіанті як “жахливу” і назвав його “гірше за всіх інших”.

Однак інші вчені заявили, що безпрецедентна кількість мутацій штаму може зробити його “нестабільним”, не даючи широкого поширення.

В даний час у Ботсвані виявлено три зараження новим штамом, у Південній Африці – шість, а також один випадок у Гонконгу.

Нагадаємо, варіант коронавірусу “Дельта” набагато заразніший, з більшою ймовірністю подолає захист вакцин і може викликати більш серйозне захворювання, ніж усі інші відомі версії вірусу, згідно з внутрішньою презентацією, поширеною в Центрах з контролю та профілактики захворювань США.

Читайте також:

Цього тижня у Запоріжжі завершать монтаж сталевих канатів на вантовому мосту: що вже зробили, – ФОТО

У Запоріжжі запрацює ще одна камера автоматичної фіксації порушень ПДД

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0