USD: EUR:
... в Запорожье

У Запорізькій області поліція викрила три крадіжки транспортних засобів, – ФОТО

У Запорізькій області поліція викрила три крадіжки транспортних засобів, – ФОТО

У Запорізькій області працівники кримінальної поліції розкрили кілька фактів заволодіння транспортними засобами, скоєних впродовж двох діб.

Про це повідомляють у обласному управлінні Національної поліції.

З 22 до 24 січня на території Мелітопольського району були скоєні три незаконних заволодіння автотранспортом. Так, 22 січня о 21:30 надійшло повідомлення від жительки міста про те, що шляхом обману, зловмисник заволодів мопедом її неповнолітнього сина. Злочин стався по вулиці Жуковського, де  невідомий чоловік запропонував  підлітку купити  його мопед  «Yаmaha» і  начебто для перевірки технічного стану, сів на транспортний засіб та зник у невідомому напрямку.

Вже наступного дня співробітники відділу кримінальної поліції розшукали мопед на території одного із приватних домоволодінь у Мелітополі. Встановили і  особу зловмисника – раніше судимого за корисливі злочини мешканця Мелітополя 1990 року народження.

23 січня близько 8-ї години районним управлінням поліції був зафіксований ще один факт заволодіння транспортним засобом у селі Троїцьке Мелітопольського району. Власник мотоциклу «ІЖ Юпітер-4» 1986 року народження заявив, що вночі мотоцикл зник з подвір’я.

Працівниками  поліції встановлено, що зловмисник проник на територію приватного домоволодіння через незамкнені ворота і виштовхав мотоцикл з подвір’я. Через кілька годин оперативники встановили особу правопорушника – місцевого жителя 1996 року народження та розшукали мотоцикл, який він покинув на околиці населеного пункту.

А 24 січня близько 16 години до відділу  поліції надійшла заява від 38-річного водія про зникнення з території приватного домоволодіння у Мелітополі пасажирського мікроавтобусу «Mercedes-Benz». 

Правоохоронці з’ясували, що напередодні  події, водій транспортного засобу розпивав спиртні напої із знайомим чоловіком. Вранці 24 січня останній таємно заволодів транспортним засобом та поїхав з двору. 

Співробітники кримінальної поліції провели низку заходів і в результаті  розшукали підозрюваного. Правопорушником виявився раніше неодноразово судимий мешканець Мелітополя 1971 року народження. Також встановлено, що під час заволодіння транспортним засобом чоловік знаходився у стані алкогольного сп’яніння.  Неподалік від села Східне, він не впорався з керуванням, з’їхав з проїзної частини та втік.

За всіма наведеними фактами слідчими відкриті кримінальні провадження за ознаками правопорушення, визначеного у ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання від п’яти до восьми років позбавлення волі.

25 січня всім трьом фігурантам кримінальних проваджень повідомлено про підозру у скоєнні злочину.  Вирішується питання  про обрання  викрадачам транспорту запобіжних заходів. 

Викрадені транспортні засоби вилучені слідчими, два з них вже передані власникам.  Останній повернуть потерпілому по закінченню слідчих дій.

У Запоріжжі в Кривий бухті збирають величезні секції нового моста з Хортиці на лівий берег: як це виглядає, – ВІДЕО


Читайте також:

У Запоріжжі керуючу магазином оштрафували на 34 тисячі за роботу у карантин вихідного дня

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0