USD: EUR:
... в Запорожье
 У Запорізькій області почала працювати ВЕС, яка увійде в ТОП-5 найбільших вітроелектростанцій в Європі

У Запорізькій області почала працювати ВЕС, яка увійде в ТОП-5 найбільших вітроелектростанцій в Європі

ВЕС зможе забезпечувати електроенергією приблизно 780 000 домівок і після добудови увійде в першу п’ятірку найбільших діючих наземних вітроелектростанцій в Європі.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької ОДА.

Сьогодні, 2 червня, біля селища Надеждине Олександрівської громади Мелітопольського району голова облдержадміністрації Олександр Старух взяв участь у відкритті першої черги Запорізької ВЕС. У роботу запустили 27 вітряків. Загалом міжнародною компанією EuroCape New Energy планується побудувати 167 турбін.

З початку реалізації проекту до старту роботи турбін пройшло 10 років, відкрити Запорізьку ВЕС не вдавалося через бюрократичні процедури. Тільки завдяки тому, що за останні два роки в Україні значно покращилося ставлення державних органів до інвесторів, керівництву ВЕС вдалося оформити всі необхідні документи і почати роботу, – зазначив на урочистій церемонії пуску вітряків голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Нагадаємо, з Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» не будуть відкривати нові авіарейси до Львова і Одеси. Через ПДВ і акциз на паливо внутрішні рейси обходяться авіаперевізнику дорожче, ніж міжнародні.

Читайте також:

Кран “Захарій” вже скоро повернеться в Запоріжжя

У Запорізькій області на ЗНО з української мови та літератури шість абітурієнтів відсторонили від іспиту через порушення

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0