USD: EUR:
... в Запорожье
У Запорізькій області через бойові дії 93 населені пункти залишаються без світла та 52 без газу

У Запорізькій області через бойові дії 93 населені пункти залишаються без світла та 52 без газу

Електрики та газовики не можуть відновити електро та газопостачання через мінування доріг або активні бойові дії.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної військової адміністрації.

Станом на ранок 4 квітня через пошкодження ліній електропостачання, опор та обладнання без електропостачання перебувають 27,6 тис. абонентів у 93 населених пунктах Запорізької області. Вчора, 3 квітня, внаслідок бойових дій на території Пологівського району без електропостачання залишилося понад 20 населених пунктів Пологівського та Запорізького районів. За Запорізькими міськими електромережами вранці того ж дня виникло масштабне пошкодження електрообладнання, через що було порушено енергопостачання понад 2 тисячі будинків. Станом на вечір практично всі вони були загоєні.

За останні дві доби пошкоджено 17 ліній ПАТ «Запоріжжяобленерго» напругою від 10 кВ до 150 кВ. Також залишаються пошкодженими частина високовольтних ліній НЕК «Укренерго».

Ситуація із газопостачанням без змін. Загалом по області пошкоджено близько 4,0 км газорозподільних газопроводів, 4 шафні регуляторні пункти газу (ШРП), без газопостачання перебуває 62,1 тис. абонентів у 52 населених пунктах Запорізької області. Повністю відключено від газопостачання 48 населених пунктів Бердянського та Мелітопольського районів через пошкодження магістрального газопроводу на території Донецької області. Газопостачання в інших населених пунктах порушено внаслідок ведення бойових дій.

Раніше ми повідомляли, що під час загострення на південному сході України російські окупанти дуже активно використовували для обстрілу позицій Сил оборони України міномети, танки, гелікоптери та ракетні системи великої потужності. В результаті один з батальйонів наших військ зазнав шкоди і 20 запоріжців не повернулися з поля бою.

Читайте також:

Під Запоріжжям російські окупанти обстріляли автомобіль, який рухався в евакуаційній колоні, – ФОТО

«Наші люди в театрі абсурду участі не беруть»: голова Запорізької військової адміністрації прокоментував інформацію про «референдум» у Токмаку

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0