USD: EUR:
... в Запорожье
У запорізькій колонії кримінальний авторитет став «смотрящим» та розподіляв «общак», - ФОТО

У запорізькій колонії кримінальний авторитет став «смотрящим» та розподіляв «общак», - ФОТО

Злочинець змушував ув’язнених брати участь в азартних іграх та виступав у ролі «третейського судді».

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Запорізькій області.

Хлопець 1996 року народження, маючи зв’язки та підтримку з боку представників криміналітету, отримав так званий статус того, хто «дивиться» за виправною колонією, а потім почав призначати своїх помічників. Він контролював дотримання «злодійських» традицій і змушував ув’язнених брати участь у азартних іграх. Якщо ж вони відмовлялися виконувати його вимог, «дивлячий» чинив на них психологічний та фізичний тиск.

Крім того, кримінальний авторитет особисто координував та сприяв незаконним каналам надходження до колонії заборонених речовин, займався збором та розподілом засобів так званого «общака». Також він виступав у ролі третейського судді, вирішуючи спірні питання між засудженими.

Правоохоронці зібрали докази незаконної діяльності криміналітету та вже повідомили йому про підозру.

Нагадаємо, у Шевченківському районі чотири дівчини віком від 15 до 16 років побили на спортмайданчику школи однолітків 16, 13 та 14 років. Також вони вимагали від них гроші, у зв’язку з чим у поліції відкрили дві кримінальні справи за хуліганство та вимагання. Згідно з результатами судово-медичної експертизи, тілесні ушкодження двох постраждалих кваліфікуються як легкі, ще одна експертиза продовжується. Найактивнішу учасницю бійки суд відправив на два місяці до СІЗО. Щодо ще двох підозрюваних застосовані запобіжні заходи у вигляді домашнього арешту.

Читайте також:

Це сталося: в аеропорту Запоріжжя запустили автобуси до трапів літаків

Відлуння Другої світової: у Запоріжжі дайвер знайшов затонуле судно, — ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0