USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі водій BMW X3 під наркотиками погрожував полісмену вбити його близьких

У Запоріжжі водій BMW X3 під наркотиками погрожував полісмену вбити його близьких

Представник правоохоронних органів зупинив автівку через порушення правил дорожнього руху.

Реакція 37-річного водія була різкою та неадекватною, повідомляє пресслужба ГУНП області. До того, він мав ознаки наркотичного сп’яніння. Чоловік категорично відмовився у встановленому законом порядку пройти огляд лікаря-нарколога у медичному закладі та правоохоронці відсторонили його від права керування транспортним засобом.

Під час складання протоколу водій БМВ погрожував патрульному фізичною розправою та навіть вбивством його близьких. Дії автовласника зафіксувала боді-камера.

Слідчим розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 345 «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу» Кримінального кодексу України. Фігуранта затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Досудове розслідування триває.

З’ясувалося, що власник позашляховика неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за порушення ПДР. Крім цього, у 2021 році відносно нього вже складали протокол за керування у нетверезому стані.

Таким чином, водію транспортного засобу загрожує не тільки покарання за вчинення кримінального правопорушення. Відповідно до законодавства, особа, яка двічі протягом року піддавалася адміністративному стягненню за керування транспортними засобами у стані сп’яніння, може отримати покарання у вигляді  накладення штрафу у розмірі трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років та з конфіскацією транспортного засобу.


Читайте також:

У Запоріжжі ЗАЗ врізався у маршрутку: кузов легковика – вщент, — ФОТО

Незважаючи на погоду, на запорізьких мостах вирує робота: чим зараз займаються мостобудівники, – ФОТО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0