USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі відбувся урочистий фінал масштабного освітнього проєкту для вчителів-лідерів

У Запоріжжі відбувся урочистий фінал масштабного освітнього проєкту для вчителів-лідерів

Запорізькі вчителі завершили навчання в рамках освітнього проєкту STEAM-CAMP.

Про це повідомляє “Індустріалка”.

Вчора, 30 червня, в Запоріжжі відбувся урочистий фінал масштабного лідерського освітнього проєкту для вчителів точних наук STEAM-CAMP. Протягом місяця вчителі фізики, хімії, математики та інформатики вчилися використовувати інноваційні підходи до навчання дітей та зацікавлення учнів точними науками. Всього у проєкті STEAM-CAMP взяли участь 87 вчителів із 53 міських та обласних навчальних закладів.

Лідерська освітня програма STEAM-CAMP, окрім Запоріжжя, реалізовувалася ще у двох містах — Маріуполі та Кривому Розі. Громадські активісти з цих трьох міст об’єдналися задля того, аби покращити якість викладання точних дисциплін у школах, підвищити середній бал ЗНО з цих предметів та організувати спільноту прогресивних учителів сучасного формату. Ініціаторами проведення проєкту STEAM-CAMP стали громадські організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій», «Фонд розвитку Маріуполя» та «Криворізька фундація майбутнього».

Звичайно, самотужки громадськість не змогла б провести такий масштабний проєкт. Втілити його у життя, надавши фінансову та організаційну підтримку, допомогли підприємства Групи Метінвест.

— Сьогодні у Запоріжжі завершується дуже гарний та корисний проєкт, який, безумовно, дасть вчителям нові можливості та підходи до навчання школярів. Саме такі проєкти направлені на популяризацію точних наук серед дітей. Зацікавившись цими дисциплінами, школярі під час вибору професії вже не будуть з острахом думати про інженерні спеціальності. Вони зрозуміють, що це — перспективний напрямок. Крім цього, вчителі, опанувавши нові підходи викладання, зможуть краще подавати навчальний матеріал. Це допоможе випускникам навчальних закладів покращити свої результати ЗНО і, як наслідок, мати більші шанси на вступ на омріяні спеціальності, — зазначив генеральний директор ПАТ «Запоріжсталь» Олександр Мироненко.

Розуміючи важливість подібних проєктів, лідерську освітню програму STEAM-CAMP у Запоріжжі підтримали міська та обласна влада. Керівництво міста та області особисто завітали на фінал проєкту та привітали учасників.

— Я уважно спостерігаю за процесами, які відбуваються в школах Запорізької області. І як мама, і як голова Запорізької обласної ради. Для мене вкрай важливим є розвиток освіти, зокрема, точних наук, які допомагатимуть рухати технологічний прогрес нашого регіону і нашої країни. Перша освітня програма для вчителів STEAM-CAMP почала формувати спільноту прогресивних вчителів сучасного формату. І це — лише початок, — зазначила голова Запорізької обласної ради Олена Жук.

Більшість учасників проєкту STEAM-CAMP — це вчителі міських навчальних закладів. Тому міська влада та департамент освіти і науки Запорізької міської ради задоволені великим попитом на покращення якості шкільної освіти.

— Я хочу подякувати запорізьким педагогам, що проявили велику цікавість до цього освітнього проєкту. Це говорить про те, що наші вчителі хочуть розвиватися та виводити запорізьку систему освіти на вищий рівень, — підкреслив заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Васюк.

Зацікавлені в розвитку шкільної освіти і вищі навчальні заклади. Цьогоріч сесія зі складання ЗНО показала, що у випускників шкіл є велика прогалина у знаннях з математики. 31% абітурієнтів не склали ЗНО з математики і втратили шанс вступити на технічні спеціальності у вишах.

— Запорізький національний університет зацікавлений в тому, щоб ряди наших студентів поповнювалися талановитими дітьми. Розгледіти їхній талант, потяг до науки та професійні схильності — якраз місія вчителів. Адже хто, як не вони мають посіяти в дитині любов до навчання та підтримати її сміливі ідеї. А вже викладачі нашого університету завжди готові продовжити цю добру справу — навчання та випуск висококласних професіоналів, — звернувся до учасників проєкту проректор з наукової роботи ЗНУ Геннадій Васильчук.

Перемогли ті, хто застосовує науку у житті

У Запоріжжі навчання в рамках проєкту STEAM-CAMP складалося із трьох освітніх модулів. Під час них учасники розвивали стратегічне та критичне мислення, лідерські якості та навчалися використовувати сучасні методи і діджитал-інструменти для навчання дітей. Зазначимо, що до участі в проєкті STEAM-CAMP потрапили лише найталановитіші та мотивовані викладачі, які пройшли професійний конкурсний відбір.

Навчання в рамках STEAM-CAMP проходило в хабі громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій», який вже давно став точкою концентрації цікавих проєктів для розвитку регіону.

— Запорізькі вчителі — активні та мотивовані, наполегливі та креативні. Я дуже рада, що проєкт STEAM-CAMP точно відповів на запит, який наростав серед вчителів. А саме: допомогти оволодіти сучасними технологіями, об’єднати в проактивне ком’юніті та дати відчути, що їхній труд важливий. Адже саме вчителі відіграють основну роль в формуванні успішного майбутнього нашої країни. Сьогодні ми підбиваємо підсумки нашого проєкту, але глобальні результати будуть помітні лише з часом. Це високі бали ЗНО, успішні вступи у виші на технічні спеціальності та прекрасні кар’єрні шляхи майбутніх випускників. Я хочу подякувати учителям за бажання розвиватися. Також я хочу висловити велику вдячність партнерам проєкту за підтримку та довіру, — підкреслила директор громадської організації «Запоріжжя. Платформа спільних дій» Ірайсат Магомедалієва.

Під час навчання всіх учасників проєкту поділили на групи. Вони, за підтримки своїх менторів, мали розробити власні інтегровані уроки, які відповідають всім викликам сучасності та є цікавими і легкими в опануванні дітьми. Свої напрацювання учасники представили сьогодні експертному журі в складі спікерів, організаторів та партнерів проєкту, представників вищих навчальних закладів та департаменту освіти і науки Запорізької міської ради.

Переможцями проєкту STEAM-CAMP стали викладачі з команди «STEAM навколо мене». Вони розробили свої уроки максимально простими для школярів. На прикладі випадків із життя вони будуть доносити до дітей складні, на перший погляд, теми.

— Ми хочемо донести до наших учнів, що математика, фізика, інформатика — це не складно, а, навпаки, дуже цікаво. Аби дітям було легше сприймати новий для них матеріал, ми будемо наводити на уроках приклади із реального життя. Так вони зрозуміють, що свої знання вони можуть з легкістю застосовувати.

На мою думку, секрет успіху нашої команди — це ми самі. Адже ми легко об’єдналися та знайшли спільну мету. Ми хотіли, щоб наші уроки були не просто цікавими та пізнавальними, а справляли справжній вау-ефект. І нам це вдалося, ми перемогли! Плюсом цього заходу я вважаю і те, що за цей час ми з учасниками дуже потоваришували і плануємо продовжувати співпрацю та ділитися ідеями один з одним. Я маю надію, що ми не загубимося, та, якщо випадатиме можливість, будемо залюбки приймати участь у подібних ініціативах. Адже наука не стоїть на місці, і ми хочемо завжди залишатися в тренді, — поділилася враженнями член команди «STEAM навколо мене», вчитель математики Запорізької школи-інтернат «Козацький ліцей» Юлія Зубарева.

STEAM-CAMP у цифрах

Проєкт STEAM-CAMP — це більше 500 учасників із 3-х міст, 390 годин навчання, 30 спікерів, 22 ментори. Учасники проєкту із 200 шкіл випробували понад 30 діджитал-інструментів, використали 420 мегабайт трафіку та отримали 21 тис. повідомлень у месенджерах.

Нагадаємо, Хортицький суд Запоріжжя відправив на 5,5 років за ґрати 40-річного педофіла. Замой минулого року він запросив до себе додому малолітню хрещеницю, і користуючись її безпорадним станом, скоїв сексуальне насильство.

Читайте також:

Запоріжжя отримає 35 млн євро: на що підуть ці гроші

Зламаний ніс і струс мозку: подробиці побиття дівчини в запорізькому магазині, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0