USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі триває відродження Хортиці: острів стане сучасним, комфортним та доступним

У Запоріжжі триває відродження Хортиці: острів стане сучасним, комфортним та доступним

Національний заповідник «Хортиця» під час відродження острову стане сучасним, комфортним та доступним для кожного українця.

Про це зазначив куратор проєкту «Хортиця» від Офісу Президента України Георгій Зубко.

«Хортиця має національне значення. Тому Президент України Володимир Зеленський ініціював відродження острову. Наше завдання – зробити його сучасним, комфортним та доступним для кожного українця. Окремо я хочу подякувати Групі Метінвест, бо на початку саме завдяки їхній роботі ми отримали концепцію нового сучасного острову, згідно з якою зараз йдуть роботи. Лише спільними зусиллями ми зможемо реалізувати розроблений проєкт», – зазначив куратор проєкту «Хортиця» від Офісу Президента України Георгій Зубко.

Нагадаємо, що цього року Національний заповідник «Хортиця» потрапив до списку Національної програми «Велика реставрація». Острів хочуть перетворити й зробити максимально цікавим і комфортним для туристів.

Реставрація Національного заповідник «Хортиця» стала прикладом потужного партнерства державної та місцевої влади, а також соціально відповідального бізнесу – Групи Метінвест. Група Метінвест стала партнером національного проєкту відродження Хортиці та виступила ініціатором розробки концепції оновлення заповідника.

23 квітня в історико-культурному комплексі «Запорізька Січ» відбулося підписання меморандуму між Міністерством культури і інформаційної політики України, Запорізькою обласною державною адміністрацією і комбінатом «Запоріжсталь» Групи Метінвест про співпрацю з комплексного відновлення острова Хортиці.

Нагадаємо, до Дня Незалежності Національний заповідник «Хортиця» у рамках «Великої реставрації» створює унікальний формат осмислення історії – аудіоподорож із назвою «Шлях становлення української ідентичності».

Велонавігація, зимівник та стежка для прогулянок босоніж: у Запоріжжі кращі деї студентів перетворять на три масштабні проєкти, які реалізують на острові Хортиця


Читайте також:

Відчуй місце сили: відбулася всеукраїнська презентація брендингу запорізької Хортиці

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

0