USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі суд відправив за грати стрілка незаконних збройних формувань «Д/ЛНР»

У Запоріжжі суд відправив за грати стрілка незаконних збройних формувань «Д/ЛНР»

У Запоріжжі за матеріалами Служби безпеки України до п’яти років позбавлення волі засуджено бойовика терористичних організацій «Д /ЛНР».

Оперативники спецслужби встановили, що в травні 2014 року житель обласного центру приєднався до незаконних збройних формувань проросійських терористів. Будучи стрільцем так званої «11-ї мотострілецької бригади 1-го армійського корпусу «Восток», він брав активну участь в бойових діях проти українських військових на території Донецької області. З осені 2015 зловмисник вступив в ЛНР, де ніс службу в «сьомій окремій мотострілковій бригаді 2-го армійського корпусу».

Після отриманого поранення бойовик повернувся додому на «реабілітацію» і тимчасово влаштувався на роботу в одну з приватних охоронних структур Запоріжжя. Перебуваючи в місті, зловмисник продовжив підтримувати зв’язки з представниками терористичних організації «Л / ДНР» і, за оперативною інформацією, планував повернутися на службу до бойовиків.

В кінці квітня цього року правоохоронці затримали бойовика за місцем проживання.

Жовтневий районний суд міста Запоріжжя визнав його винним в скоєнні злочину, передбаченого ст. 258-3 Кримінального кодексу Украіни. Вирок вступив в законну силу.

0