USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі прокуратура вирішила оскаржувати рішення суду по депутату

У Запоріжжі прокуратура вирішила оскаржувати рішення суду по депутату

На початку тижня в Жовтневому районному суді відбулося підготовче засідання по обвинуваченню депутата Михайла Прасолов в статті 366-1 Кримінального кодексу України (декларування недостовірної інформації).

Судді задовольнили клопотання сторони захисту і повернули обвинувальний акт прокурору для усунення деяких недоліків. Адвокати обвинуваченого вказували на грубі процесуальні порушення, допущені слідчим і прокурором.

 У прес-службі прокуратури області відзначили, що у відомстві не згодні з таким рішенням суду і мають намір його оскаржувати в Запорізькому апеляційному суді.

У матеріалах йдеться про кредит в «Альфа банку», який депутат Прасол взяв для придбання квартири на вулиці Чарівній ще в 2008 році. Згідно з угодою, розмір основного зобов’язання становить 73 630 доларів, але при цьому за десять років борг за кредитним договором склав 3,4 мільйона доларів. З цієї суми 73 630 доларів – основне тіло боргу, борг з оплати відсотків – 120 тисяч доларів і нарешті, 3,2 мільйона доларів – це борг по оплаті пені. У НАПК впевнені, що депутат повинен був задекларувати ці боргові зобов’язання, однак сам політик судиться з банком в частині визнання недійсним кредитного та іпотечного договору.

Нагадаємо, що прокурор області вручив підозру Прасолов під час сесії Запорізької міської ради. Сам Прасол зазначив, що не згоден з підозрою і заперечує факт існування кредиту у банку. В даний час депутат висувається на позачергових виборах в нардепи ВРУ, сподіваючись на депутатську недоторканність.

1

Адвокат2019-06-14 14:48:06
Легальный грабеж народа! А тут депутат так неудачно попался в эту ловушку. Одолжил денег на 1 квартиру, а через 10 лет должен отдать банку 50 квартир. Но перед законом он виноват только в том, что не задекларировал это. И вот за это ему полагается штраф 850 гривен, с чем депутат не согласен и опротестовует в суде.