USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі презентували бюджет міста на 2023 рік

У Запоріжжі презентували бюджет міста на 2023 рік

Вчора, 28 листопада, відбулася презентація проєкту бюджету Запорізької територіальної громади на 2023 рік.

Про це повідомив секретар Запорізької міської ради, в.о. мера Анатолій Куртєв.

«Під час його обговорення дехто з місцевих обранців висловлював обурення з приводу того, що проєкт був розроблений аж занадто швидко, без попереднього обговорення з депутатами. Так, швидко. Так, терміново. Тому що війна. Тому що є зниження доходної частини. Тому що на даний час немає розуміння остаточних цифр для розробки бюджету розвитку. Але потреби у міста є вже прямо зараз. І це нагальні потреби, – зазначив очільник міста. – Є потреби у допомозі військовим. Є потреби у облаштуванні укриттів. Є потреби у своєчасній виплаті заробітних плат бюджетникам. Є потреби у повноцінній роботі обʼєктів критичної інфраструктури. Саме тому зараз дуже важливо прийняти на наступний рік такий фінансовий план, який дозволить місту реагувати на виклики воєнного часу».

Основні пункти презентованого проєкту бюджету потреб:

  • Забезпечення роботи бюджетних і комунальних установ та підприємств критичної інфраструктури.
  • Посилення оборони та захист цивільного населення: облаштування укриттів, функціонування та обігрів територіальних інформаційних центрів, робота рятувальних служб та формування резервного фонду міста для усунення наслідків можливих надзвичайних ситуацій.
  • Збільшення вдвічі витрат на потреби територіальної оборони міста та підтримку військових.

«Що стосується бюджету розвитку, то зараз він знаходиться у процесі формування, а його обсяги залежатимуть від підсумків року та від залишків вільних коштів у поточному бюджеті Запоріжжя. Цей проєкт буде розглядатися в лютому, – повідомив Куртєв. –   Проєкт бюджету потреб має бути затверджений вже на найближчій сесії міськради. І після його прийняття ми з депутатами матимемо досить часу на обговорення і дослідження усіх цифр та планування бюджету розвитку».

У Запоріжжі міська влада розгорнула 107 «пунктів незламності»


Читайте також:

В Україні розгорнули роботу більше чотирьох тисяч Пунктів Незламності

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0