USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі планують збільшити вартість проїзду у транспорті: компанії-перевізники назвали тарифи

У Запоріжжі планують збільшити вартість проїзду у транспорті: компанії-перевізники назвали тарифи

У Запоріжжі обговорюють можливість збільшення вартості тарифу на перевезення у громадському транспорті.

Про це у своєму телеграм-каналі повідомив секретар міської ради, в.о. мера Запоріжжя Анатолій Куртєв.

«Тариф на проїзд в громадському транспорті – важливе та болюче питання для мешканців Запоріжжя. Ми розуміємо, що подорожчання вартості проїзду може стати відчутним для значної частини містян. Але при цьому ми не можемо не брати до уваги той факт, що з часу останнього перегляду тарифів витратна частина підприємств-автоперевізників суттєво зросла», – зазначив очільник міста.

За його словами, вартість проїзду формується з урахуванням обстеження пасажиропотоків, протяжності маршрутів та витратної частини компаній-перевізників, а саме заробітних плат водіїв, вартості запчастин, пального, обслуговування транспортних засобів тощо.

«Наразі міські перевізники озвучили нам наступні економічно-обґрунтовані тарифи на проїзд: від 10 до 14 гривень. Ці тарифи оприлюднено і ведеться їх обговорення», – повідомив Анатолій Куртєв і зазначив: «Ми обов’язково маємо врахувати думку всіх мешканців нашого міста та прийняти виважене рішення. Тому на нараді було вирішено вже сьогодні обговорити з головою Громадської ради Катериною Акулою питання організації консультацій з громадськістю щодо формування тарифів».

Наступного тижня, розповідають у мерії, розпочнуть перемовини з представниками громадськості щодо вартості проїзду.

«Не менш важливим питанням, ніж тарифи, є покращення якості перевезень та стан міських транспортних засобів. Запоріжці повинні користуватися просторим та комфортабельним громадським транспортом, який має відповідати вартості проїзду. Тому нашим наступним кроком стане посилення контролю за якістю перевезень та оновлення транспортного парку міста. Зокрема за рахунок позабюджетних коштів, у рамках співпраці з міжнародними партнерами», – повідомив в.о. міського голови Запоріжжя.

Нагадаємо, у Запоріжжі планують підвищити вартість проїзду у громадському транспорті. У мерії зазначають, що збільшення вартості проїзду не відбудеться без обговорення з громадськістю.


Читайте також:

Петиція про скасування підвищення цін на проїзд у Запоріжжі за рекордний термін набрала необхідну кількість голосів

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

4

Запорожье2022-01-13 20:46:07
Эти жирующие депутаты,сами ездят на дорогих иномарках с личными водителями,получают миллионную зарплату из наших налогов, ещё и издеваются над людьми повышая тарифы,собрать митинг возле администрации,и вынести их всех вперёд ногами!Нам такие руководители города не нужны!!!
Лиля2022-01-12 19:47:13
У меня просто шок,они Идиоты???я шокирована.
Хортица2022-01-12 17:45:20
Люди выходите массово на митинг,это просто беспредел со стороны властей! Нельзя такое терпеть и дальше,массовое повышение цен абсолютно на всё!!! ХВАТИТ!
ЗП2022-01-12 13:06:19
Это просто издевательство над людьми которые и так на грани бедности и выживания! Заоблачные цены за коммуналку выросли тарифы,и на продукты,теперь ещё и на маршрут,люди которые ездят на работу и учёбу и обратно с отдалённых районов с пересадками придётся вообще туго затянуть пояса,в день по 50 грн,а в месяц более 1000 грн лишь на проезд.Вот народ на следующих выборах и покажет нашим властям кто пойдёт и куда,на три веселых буквы!