USD: EUR:
... в Запорожье
Служити народу України в новому парламенті в команді Зеленського будуть 28 безробітних і 9 людей без вищої освіти

Служити народу України в новому парламенті в команді Зеленського будуть 28 безробітних і 9 людей без вищої освіти

Результати дострокових виборів до Верховної Ради дозволять партії Зеленського (а це вперше в історії України) створити монобільшість. «Перший Запорізький» вирішив познайомити читачів ближче з новими обличчями в Раді.

«Новачки» проти колишніх політиків

За попередніми результатами виборів “Слуга народу” отримує 254 крісла у Верховній Раді (включаючи «списочників» і нардепів-мажоритарників на округах). Згідно з даними ЦВК 323 депутата, які незабаром отримають мандат – новачки. Новий парламент збере в своїх стінах абсолютно різних людей, яким доведеться вирішувати долю країни: бізнесмени, медійники, колишні чиновники, юристи, торговці, ректори, менеджери, студенти, транспортники і безробітні.

Ми підрахували, що в числі мажоритарників від «Слуги народу», які пройшли в Раду десять чоловік на момент передвиборної гонки не мали постійного місця роботи, аналогічна ситуація з 18 списочниками. Ці люди відразу з безробітних перетворилися в нардепів з зарплатнею, яка коливається від 20 до 40 тисяч гривень. Сума залежить від стажу, посади у фракції і в комітеті. Окремо нардепи щомісяця отримують під два десятка тисяч гривень на представницькі витрати.

Також цікаво, що в президентській команді в парламенті є дев’ять чоловік без освіти. Ці люди мають на руках або тільки атестат про повну загальну середню освіту, або подужали ортимати профтехосвіту. У їх числі Юрій Мисягін (Дніпро), Тетяна Грищенко (Малин, Житомирська область), Олексій Леонов (Одеса), Олександр Куницький (Харків), Антон Поляков (Чернігів), Святослав Юраш (Львів), Ігор Кривошеєв (Ужгород), Олександр Сова (Київ), Роман Кравець (Дніпро).

Запорізькі представники в парламенті

Представляти Запорізький край у Верховній Раді будуть 15 осіб. З них 11 осіб з «Слуги народу». Серед них троє безробітні. У їх числі керівник «Зе Офісу» в Запоріжжі Роман Соха. Раніше Соха працював директором філії «Укрінбанку», «Сведбанку» і рекламного бюро. Після значився помічником нардепки Ірини Суслової (Самопоміч / БПП). А момент висунення не мав постійного місця роботи.

Також в безробітні сам себе записав весільний фотограф Сергій Штепа, якому вдалося обійти президента «Мотор Січі» В’ячеслав Богуслаєв. Молодий чоловік закінчив факультет журналістики в ЗНУ і працював нетривалий час позаштатним кореспондентом і фотографом в декількох друкованих виданнях.

Представниця Гуляйполя Марина Нікітіна закінчила Класичний приватний університет за спеціальністю «правознавство», проте до перемоги на виборах ніде не працювала. У своїй е-декларації вона взагалі написала, що спільно з чоловіком вони весь рік прожили на 15 тисяч гривень, не отримуючи навіть ні копійки грошей в якості допомоги по безробіттю.

Також в число запорізьких парламентаріїв входить керівник Палацу Спорту «Юність» Геннадій Касай, підприємець з кваліфікацією юриста Євген Шевченко, адвокат Юлія Яцик, піар-директор Павло Мельник. У число «списочників» крім друзів і партнерів по бізнесу Михайла Федорова і Михайла Крячко (SMMSTUDIO), входить також представник «Мотор-Січі» Артем Кунаев і молодий координатор команди юристів Зеленського Олександр Васюк.

0