USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Хортиці влаштували забіг до 30-річчя незалежності України, – ФОТО

У Запоріжжі на Хортиці влаштували забіг до 30-річчя незалежності України, – ФОТО

Сьогодні, 24 серпня, на території Національного заповідника «Хортиця» за участі керівництва облдержадміністрації відбувся святковий забіг, приурочений до Дня Незалежності України.

Про це повідомляють у Запорізькій ОДА.

У ньому взяли участь заступниця голови облдержадміністрації Злата Некрасова, бронзова призерка Олімпійських ігор 2012 у Лондоні Олеся Повх, провідні спортсмени, тренери спортивних закладів області, представники спортивної спільноти та всі бажаючі, які подолали дистанцію у 2 кілометри.

Забіг символічно фінішував на Кургані Єдності, біля найбільшого флагштока області, який був реконструйований в рамках реалізації програми Президента «Велика реставрація», та де учора замайорів Державний прапор України.

За традицією оргкомітет спортивного заходу відзначив подяками найактивніших учасників забігу.

Нагадаємо, на острові цього року заплановано оновлення знакових об’єктів: пагорба з флагштоком, музею та громадського простору «Козацьке коло». Першою з урахуванням усіх норм доступності завершили реконструкцію Козацького кола, де першим провели фестиваль родинних цінностей та традицій. Наступним завершують оновлення пагорбу Єдності. Тепер пагорб, на який десятиліттями не могли піднятися люди, нарешті став максимально доступним, безбар’єрним та зручним для кожного відвідувача. Відновлювальні роботи на даху музею історії запорізького козацтва планують завершити до Дня міста.


Читайте також:

«Шлях становлення української ідентичності»: у Національному музеї літератури презентували книгу, яка стане основою аудіоподорожі островом Хортицею

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Вася2021-09-04 15:48:45
укропские ублюдки используют детей в своих гнусных политических целях. Быдло! Кабы в России или на Донбасе, маленькая девочка стояла с флагом России или ДНР - вы твари, скажете - совіцькій та імперська пропаганда. Негожє діток втягувати в політику.