USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Хортиці висадили молоді сосни, – ФОТО

У Запоріжжі на Хортиці висадили молоді сосни, – ФОТО

Сьогодні, 10 квітня, колектив обласної державної адміністрації, військовослужбовці та відомі запорізькі спортсмени разом із очільником регіону Олександром Старухом провели екологічну акцію на Хортиці.

Про це повідомляють у Запорізькій ОДА.

Захід пройшов з дотриманням усіх протиепідемічних норм.

На місці старого згарища його учасники висадили тридцять сосен – подарунок Львівської обласної державної адміністрації до ювілею нашої держави, символ єдності України від дніпровських круч до карпатських полонин.

Лікбез з висадки дерев провели всім охочим співробітники Національного заповідника «Хортиця».

«Під час карантину, коли заборонені масові акції, робота на природі саме те, що треба! Сьогоднішньою толокою ми символічно відкриваємо місячник довкілля. А також приєднуємось до марафону, започаткованого нашими колегами. У відповідь на подаровані львів’янами сосни, ми вишлемо їм 30 молодих дубочків – дітлахів нашого легендарного 700-літнього дуба. Будемо прохати і інші області приєднатись до цього екологічного челенжу з нагоди тридцятиліття незалежності України», – відзначив Олександр Старух.

Нагадаємо, у Запоріжжі на Хортиці планують розпочати реконструкцію будівлі музею історії козацтва. Генеральний директор заповідника проанонсував велике оновлення будівлі музею, яке через багаторічне підтікання даху знаходиться в аварійному стані.

За різними бюджетними програмами Національний заповідник цього року отримує майже 15 мільйонів гривень. Оновлення острову розпочинається із його північно-східної частини, де відпочивають тисячі городян. За рахунок коштів екофонду тут розчистять хащі та завали сухого гілля, зроблять зручні велодоріжки та парковки, створять мінералізовані смуги для боротьби із пожежами.

«У планах обласної влади – зробити Хортицю територію вихідного дня не тільки для запоріжців, але й для дніпрян, нікопольчан, криворіжців та харків’ян. Тож разом будемо виходити на толоки та робимо наш острів кращим та затишним», – наголосив голова облдержадміністрації.

Як вже писав «Перший Запорізький», сьогодні у Козацькому ліцеї, що в Дніпровському районі міста, в рамках екологічної акції «Озеленення планети-2021» висадили десяток саджанців кленів і лип.


Читaйте також:

«Мільйон дерев на добу»: в Запоріжжі на березі Дніпра провели масштабну висадку дерев

3

ЗеГидрант2021-04-11 11:46:09
Здесь можно написать про питуха А-ва только то что ты его любишь. Другие комментарии, в его сторону, просто не публикуются
активист2021-04-11 07:42:09
Да мы все здесь, это знаем и сочувствуем тебе, пассивный ты наш.
Микола2021-04-10 19:57:05
Ну, вы бы ещё меньше сосны нашли для высадки. Неужели не нашлись деньги хотя бы на 7-летние деревья? Эти настолько крошечные, что их затопчат или засохнут