USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі на Хортиці через масштабну пожежу згорів гектар лісу: загинули сотні рослин та тварин, – ВІДЕО

У Запоріжжі на Хортиці через масштабну пожежу згорів гектар лісу: загинули сотні рослин та тварин, – ВІДЕО

Сьогодні, 27 липня, у Запоріжжі на Хортиці розпочалася пожежа – горить сосновий ліс поблизу станції Січ та балки Генералка на Хортиці. Наразі вогонь вже вдалося локалізувати.

Про це повідомили на сторінці Національного заповідника «Хортиця» у соціальній мережі. Відео загоряння можна побачити за цим посиланням.

«Вигоріло близько одного гектару лісу. На місце терміново виїхала добровільна пожежна дружина заповідника, наші співробітники, навіть жінки, працівники ONUR, №3, №2, №1 і №7 пожежні частини Головного управління ДСНС України у Запорізькій області. На місці події працює 10 одиниць техніки. Роботу ускладнює сильний вітер. Наразі пожежу вдається локалізувати», – повідомили у заповіднику.

На місце події вже виїхали співробітники поліції. Спеціалісти будуть з’ясовувати: пожежа – це прикра халатність чи цілеспрямований підпал.

У Національному заповіднику ще раз нагадають: якщо Ви бачите загоряння або дим, терміново дзвоніть 101 та сповіщайте заповідник всіма доступними способами, та по телефону 066-200-87-53. «Є карта, розділена на квадрати, такою ж користуються пожежники, вони одразу ж зорінтуються, а Ви врятуєте тварин та рослин, яких сотні сьогодні загинули від рук людей!», – повідомили у заповіднику.

Фото пожежі також опублікував запорізький фотограф Олексій Толмачьов і прокоментував так: «То не дим — то мільйони душ. Назавжди йдуть у небо… Хортиця палає. Боляче…».

Під Запоріжжям посадовці лікарні розікрали 2 мільйона гривень


Читайте також:

У Запоріжжі «Захарій» встановив передостанню секцію вантового моста через Дніпро: як це було, – ВІДЕО

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

3

Толян2021-07-28 14:42:07
Они еще не учли тонны рыбы.
Ольга2021-07-27 16:24:11
Вы хоть проверяйте когда такое пишете "10Га леса, сотни животных??" это блин не правда
Ляля2021-07-27 15:51:53
Лучше бы люди сгорели,чем растения и животные,я так плакала...