USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі користувачі соцмережі запустили флешмоб проти порівняння жінок з повіями

У Запоріжжі користувачі соцмережі запустили флешмоб проти порівняння жінок з повіями

Сьогодні, 26 липня, запорізькі користувачі соціальної мережі Fаcebook підтримали флешмоб про гендендерну рівність і розвінчали горезвісні стереотипів в зовнішньому вигляді жінок виставляючи фотографії з хештегом # забуласпитатьумарченка.

Приводом послужив скандальний пост заступника голови Запорізької обласної ради, який координує в області забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, запобігання і протидії насильству за гендерною ознакою Владислава Марченко.

Чиновник ні скільки не бентежачись, почав ділити всіх жінок на два типи: «повій» і «королев». До перших він вирішив віднести дівчат і жінок, які одягають міні-спідниці, короткі сукні і виставляють фотографії в купальниках і нижній білизні. «Королевами» Марченко назвав тих, хто закритит одягом від сторонніх очей і використовує мінімум косметики.

Нижчим верствам суспільства пропагується образ дешевої повії через попсу, фільми і підроблених ідолів. Але справжні Королеви ніколи не стануть оголюватися на публіці. Подивіться на свій образ і розсудіть на кого ви схоже більше на Королеву або повію. І тоді усвідомте, яке по праву може бути до вас ставлення, – написав Марченко.

Цей пост підняв бурю спору і негативу, оскільки запоріжці і запоріжанки обурилися таким образливим і цинічним ставленням до жінок і зовсім недоречним порівнянням з повіями.

Запоріжки вирішили запустити флешмоб з фотографіями в спідницях і купальниках, щоб продемонструвати безглуздість звинувачень та закликати чиновника поважати жінок і не судити людей за зовнішнім виглядом, стилем одягу та макіяжем. На сьогоднішній момент до флешмобу приєдналися, журналістки, піарники, активісти, актриси, перекладачі, підприємниці, інструкторки, викладачі.

Буквально за короткий період часу флешмоб в мережі поширився і перекинувся на інші міста України – Суми, Харків, Київ.

1

Alex2019-07-26 22:19:11
ну так правильно - шлюшки, обидевшиеся что их назвали шлюшками, и устроили "флешмоб". Молодец Марченко, правильно их поддел!