USD: EUR:
... в Запорожье
У Запоріжжі держреєстратор переоформив на приватну фірму приміщення вартістю понад 1,5 мільйона гривень

У Запоріжжі держреєстратор переоформив на приватну фірму приміщення вартістю понад 1,5 мільйона гривень

Державному реєстратору комунального підприємства області повідомили про підозру за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам.

Так, незважаючи на те, що одне з приватних товариств не мало жодних правовстановлюючих документів на об’єкт нерухомості, державний реєстратор всупереч вимог закону, безпідставно зареєструвала право власності на нежитлове приміщення салону краси, площею понад 380 м2 по проспекту Соборному в Олександрівському районі Запоріжжя.

Вказане приміщення вартістю понад 1,5 мільйона гривень перебуває у державній власності та раніше надавалось в оренду приватному підприємству. Таким чином, наслідок протиправних дій реєстратора вказане приміщення фактично вибуло з державної власності.

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, державному реєстратору повідомили про підозру у вчиненні вказаного злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України.

Окрім того, прокуратура подала до суду позов про визнання незаконним та скасування рішення реєстратора про державну реєстрацію прав на вказане приміщення. Наразі триває розгляд зазначеної позовної заяви Запорізьким окружним адміністративним судом.


P.S. Сьогодні в Україні святкують День української мови та писемності. Сайт «Перший Запорізький» долучається до святкування та в цей день публікує всі новини державною мовою.

0