USD: EUR:
... в Запорожье
У МОЗ назвали умови отримання сертифіката про одужання від COVID-19: як згенерувати в Дії

У МОЗ назвали умови отримання сертифіката про одужання від COVID-19: як згенерувати в Дії

Українці, які перехворіли на коронавірус, отримали змогу згенерувати відповідний сертифікат у мобільному застосунку Дія. Щоправда, зробити це можна буде не раніше 15-го дня після встановлення діагнозу.

На цьому наголосила заступниця очільника Міністерства охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич. Деталі вона розповіла на онлайн-брифінгу 26 листопада, що транслювався на Facebook сторінці МОЗ.

За її словами, нині таким документом користуються вже понад 300 тисяч громадян, які успішно завантажили його в Дії. Водночас зауважила, що для цього обов’язково, щоб дані про перенесену хворобу було внесено сімейним лікарем до електронної системи охорони здоров’я.

“Такий сертифікат можуть отримати усі, хто нещодавно перехворів на коронавірус, і має підтверджений лікарем діагноз. Але лише якщо інформація про нього була внесена до електронної системи охорони здоров’я, документ про одужання згенерується в додатку”, – пояснила фахівчиня.

Карчевич нагадала, що відповідний сертифікат діятиме тільки для тих, у кого лікар встановив діагноз COVID-19 не раніше ніж за 105 днів до запуску нового сертифіката і надалі.

Адже, за рекомендаціями ВООЗ, після хвороби можна і треба вакцинуватися не пізніше ніж через три місяці від дня появи симптомів.

“Ще одне важливе правило: згенерувати такий документ у Дії можна не раніше ніж на 15 день після встановлення діагнозу. Термін дії документа становитиме 90 днів і рахуватиметься це від дня завантаження”, – підкреслила заступниця міністра охорони здоров’я.


Читайте також:

У Запорізькій області за добу від коронавірусу вакцинувалися понад 11 тисяч людей

Тисячу Зеленського отримають не всі: прем’єр-міністр розповів подробиці

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» у Instagram!

1

Асклепий2021-11-28 15:27:41
Напоминает вакцинацию от черной оспы. Только в той вакцине, не было коммерческой заинтересованности и секрета компонентов от плебесцита. Последствия от "фуфлопфайзера", на основе РНК, наверное будут интересные.