USD: EUR:
... в Запорожье
 У Мелітополі окупанти погрожують позбавляти батьківських прав сім'ї, які не бажають відправляти дітей до школи

У Мелітополі окупанти погрожують позбавляти батьківських прав сім'ї, які не бажають відправляти дітей до школи

З 1 вересня навчання може не розпочатися на тимчасово окупованих територіях області через дії рашистів, які захоплюють школи, та плюс батьки не хочуть, щоб їхні діти навчалися за російською програмою.

Про це повідомляє прес-служба Запорізької обласної військової адміністрації.

Освітній процес, який планували розпочати 1 вересня, може на тимчасово окупованих територіях не розпочатись через фізичне втручання окупаційних військ у діяльність навчальних закладів. Зафіксовано випадки захоплення приміщень шкіл, у законних представників забирають ключі та унеможливлюють доступ до них.

Через невелику кількість батьків, які бажають віддавати своїх дітей школи під час воєнного стану, окупанти вдаються до погроз позбавлення їхніх батьківських прав. На тимчасово окупованих територіях є досить невелика кількість випадків колаборації серед вчителів. Тому через брак кадрів вчителів планують залучити навіть із Новосибірська та інших віддалених міст. Окрім цього, окупаційною владою планується зменшення кількості навчальних закладів через малу кількість вчителів та школярів.

Раніше ми повідомляли, що з 1 вересня у школах Мелітополя дітей збираються навчати за російською програмою. У навчальних закладах мають намір запровадити «стандарти» Росії. Крім того, учнів хочуть залучати до участі у різних російських конкурсах та олімпіадах.

Вчителів, які погодилися співпрацювати із окупантами, готуються відвезти на курси підвищення кваліфікації, які проведуть у Криму.

Читайте також:

«Стандартна такса – 50 тисяч гривень»: в Енергодарі окупанти викрадають людей заради викупу

У Запорізькій області командири окупантів закликають їх вбивати мирних жителів, щоб позбавлятися свідків

Oтримуйте нoвини швидше з дoпoмoгoю нaшoгo Telegram-кaнaлa: https://t.me/onenews_zp

Підписуйтесь нa «Перший Зaпoрізький» в Instagram!

0